Luk33 Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) Przy oddzielaniu lag od szkieletu, wylał mi się olej. Nie mam pojęcia jaki i ile płynu powinno się stosować w tym modelu. Na stronie RST brak info, w necie teź nic nie znalazłem. Ktoś, coś poradzi? Edytowane 25 Lutego 2016 przez Luk33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 ten olej ma za zadanie tylko smarować amortyzator- nalej olej silnikowy np. 10w40 ok. 15ml na goleń powinno wystarczyć, nasącz także gąbeczki pod uszczelkami kurzowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Dzięki. Co do gąbeczek. Nie wyczuwam takowych w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) A co do oleju to nie wykorzystuje się go ponownie. Używasz go mało więc koszt żaden a brudny (a w "średnich" widelcach zawsze jest brudny bo i uszczelnienia "średnie") jest w takim samym stopniu pastą polerską jak smarem więc nawet wyczyść wszystko dokładnie z resztek starego przed wlaniem nowego. Edytowane 25 Lutego 2016 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) Szczerze mówiąc nie miałem pojęcia, że tam jest jakiś olej. W filmach technicznych RST tego nie ma. Myślałem, że to jakiś konkretny olej. Na oko wyglądał na czysty, więc chciałem go użyć w desperacji. 10w40, gdzieś tam mam, więc nie ma problemu. Edytowane 25 Lutego 2016 przez Luk33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 ten olej ma za zadanie tylko smarować amortyzator Nie jest to prawdą. Olej w tym modelu to też tłumienie, wystarczy przeczytać specyfikację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 jeśli rzeczywiście to przepraszam, nie udało mi się nigdzie znaleźć schematów budowy... wiec nie byłem pewien czy tłumik jest zamknięty czy otwarty. szkoda tylko że wcześniej nikt się nie odezwał nt budowy tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Nie zawsze zagląda w ten dział, a ostatnio mam delegacje, więc i na samo forum wieczorem nie chce mi się wchodzić. 6:23 podane ilości oleju, jaka gęstość niestety nie wiem. Rozkładówki są tutaj: http://www.rst.com.tw/en/spare.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi