vdcmike Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Ostatnio natknąłem się na kilka aukcji "nowych" w sensie nieużywanych i w dużej ilości NCXów i NRXów w "relatywnie niskich cenach", które wg sprzedawcy nie posiadają tłumika (pusta goleń). Czy spotkaliście się z takimi wynalazkami czy to raczej jakiś custom pod konkretnego dostawcę rowerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Jeśli możesz to daj link do takiej aukcji Spróbuj się skontaktować z forumowiczem @@ACTIVIA, może on coś wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Na alledrogo wpisujemy SR NRX lub NCX i wszystko nowe w cenie <302zł nie ma tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Rzuć linkiem albo pokaż gdzie masz taka informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) W przypadku aukcji f-my rowerisport (takie zielone logo poniżej miniaturek) jestem na 100% pewny, że jeśli w opisie nie ma wyraźnie napisane, że tłumik jest to znaczy, że go nie ma (miałem w ręku, odkręcałem korki, rozmawiałem ze sprzedawcą itp.). Edytowane 25 Lutego 2016 przez vdcmike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 ja miałem swego czasu xct- też miał prawą goleń pustą za tłumienie odpowiadał elastomer w środku sprężyny- ogólnie nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 W XCT to naturalna naturalność, że tłumika brak. Natomiast odnośnie NCX czy tym bardziej NRX jest to dla mnie co najmniej dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 założę się że to to samo co xct tylko mniejszy skok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) W NCX-ach tych tanich to jest tam że w niektórych modelach w ogóle nie ma żadnej blokady W NRX-ach to raczej nie spotkałem się z amorkiem bez blokady Edytowane 25 Lutego 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Dokładnie o te aukcje chodzi. Jeśli w opisie nie ma jasno napisane, że tłumik jest to na pewno go tam nie ma. I na pewno w tym NRXie go nie ma (blokada mechaniczna cokolwiek sugeruje napis na manetce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 czyli dobrze mówiłem że to jest xct tylko z mniejszym skokiem i lżejszy trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Dokładnie o te aukcje chodzi. Jeśli w opisie nie ma jasno napisane, że tłumik jest to na pewno go tam nie ma. I na pewno w tym NRXie go nie ma (blokada mechaniczna cokolwiek sugeruje napis na manetce). Podaj ten link NRX-A gdzie nie ma tłumienia bo ja jestem sprzecznego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Dokładnie ten link, który sam wkleiłeś. Też mnie to zastanawia bo niby ma wajchę speed lock. Może to jakieś kastraty? Sprzedawca zapytany o to twierdzi, że ma mechaniczną blokadę. Z tłumikiem ma natomiast tylko te bez piwotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Przy opisie jest symbol LO czyli blokada na goleni, Możliwe że tam jest mechaniczna blokada, natomiast to są amortyzatory nie katalogowe. Rocznik tego amorka to chyba 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi