tomilondyn Napisano 25 Lutego 2016 Napisano 25 Lutego 2016 stałem się szczęśliwym posiadaczem w/w urządzenia , ale posiadam TYLKO licznik i mocowanie, jestem po kilku próbach w terenie i mam kilka własnych opinii , ale chciałbym poznać również wasze. wiec tak , czujnik szybkości , czy warto jest go kupować ? z samego GPS mam bardzo dobry pomiar jak i lokalizacji jak i szybkości jazdy, kadencja to wiadomo , jest już w drodzę.. oraz czy HR monitor można używać innej firmy i tylko go jakoś z synchronizować chyba na tyle bo reszta smiga
Patryke Napisano 25 Lutego 2016 Napisano 25 Lutego 2016 Paska HR możesz używać dowolnego co chodzi na ANT+. Całe szczęście wreszcie tutaj Sigma się ogarnęła i zaczęła robić w jakimś normalnym standardzie Chociaż patrząc po cenach pasków, to właśnie ten na ANT+ od Sigmy wygląda ok. Ja dla mnie warto dokupić czujnik prędkości, zwłaszcza jak jeździsz w terenie, na szosie ostatecznie można sobie darować. Zapewnia Ci to cały czas dokładny pomiar prędkości bez względu na zasięg satelit GPS, a w lesie bywa z tym różnie. Tutaj też przy zapisie GPS jest on próbkowany tj. ścina np. zakręty i będzie zaniżać dystans. Ja osobiście używam tego czujnika i na szosie i na MTB - po prostu nie ma to jak pomiar z koła - oczywiście musi być tylko dobrze ustawiony
GTZaskar1991 Napisano 25 Lutego 2016 Napisano 25 Lutego 2016 Ja polecam Speed sensor z tego powodu, że akumulator w Rox 10 będzie mniej eksploatowany, a przez to wymiana w serwisie (tylko gdzie dokładnie ?) na nowy po kilku latach będzie nieco opóźnione. Chyba że żywotność tego aku jest tak duża, że zbiegnie się z wyeksploatowaniem któregoś z szesciu przycisków. Innymi słowy padnie wszystko na raz i urządzenie to będzie już zabytkiem, w którym nie będzie się opłacało wymienić aku. Chociaż VDO Cytec +10 męczyłem od 2000r do 2015r i ostatnio zakupiłem nówkę z 2004r bo tak mi się podobają.
MaciejBIKE Napisano 27 Lutego 2016 Napisano 27 Lutego 2016 Podepnę się pod temat. Czy ktoś posiada do tej sigmy czujnik prędkości założony na tylnym widelcu pod tylne koło ? Lub na tylnej piaście ? Jeśli tak, to jak się sprawuje (zwłaszcza w MTB) ? Czy nie ma żadnych zakłóceń i czy chwilowa prędkość jest dokładnie pokazywana na liczniku ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.