Skocz do zawartości

[luzy] na amortyzatorze przednim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem tu nowy i nie wiem jak to opisać ale mam luz na amortyzatorze jak nacisne przedni hamulec i porusze rowerze to sie buja przod tył to nie są luzy na sterach jak zlapie amortyzator tam gdzie chowają sie te dwie belki ;) to one wyraźnie chodzą jak to zlikwidować prosze o pomoc

Napisano

Luzy w amortyzatorze można usunąć tylko poprzez wymianę tulei, jeśli posiadasz ten rower który pokazał Schwefel to nie liczyłbym na części zapasowe a jak juz wspomniał dorobienie tulei nie ma sensu ze względów finansowych.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Luzu nie usuniesz - a jesli to w serwisie wezme tyle co 1/3 wartosci obecnej roweru - nie ma sensu.

Wymiana amortyzatora - tez nie bardzo bo rama jest pod 1" i nie wiele sensownych rzeczy da sie kupic.

Niestety pozostaje poki co meczenie sie na tym i zbieranie na rame + amortyzator.

Napisano

hm, ja za 5 stówek w '95 kupiłem rower na którym przejechałem 12 sezonów, czyli kilkadziesiąt tysięcy, ale nie miał amorów i takich tam, trochę aluminium (to były początki firmy Unibike) reszta stal; w tym przypadku jest więcej rzeczy do psucia się- ekonomicznie rzecz biorą i trochę praktycznie, pojeździj jeszcze sezon z luzem na amorze i zbieraj, zarób 700-800 zł, na forum niejeden ci doradzi co kupić za takie pieniądze, żeby jeździło i cieszyło :wink:

Napisano

Witam osprzęt w tym rowerku został kompletnie wymieniony wszystko korba przerzutki hamulce gripy na klamkomanetki wolnobieg itp czyli ze starego roweru została rama kierownica i amor opony też wymieniłem

teraz kupuje rame leadar fox napisałem posta ale jeszcze nie mam odpowiedxi także czekam czy warto kupować tę ramke

Napisano

jesli jestes w 100% zdecydowany, ze chcesz reanimowac ten amort to istnieje jedna mozliwosc: mozna sprobowac wbic glebiej slizgi.

z tym ze do tego potrzeba fachowca, a watpie zeby jakis fachowiec sie tego podja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...