kolownage Napisano 22 Lutego 2016 Napisano 22 Lutego 2016 Witam. Na wstępie chcę uprzedzić ze jestem prawie zielony w temacie rowerów. A więc kupiłem rower mtb, dokładniej rockider 340 z decathlonu. Z braku innych ram wybrałem ramę XL. Według wytycznych na ich stronie mój wzrost pasowal do tego rozmiaru. Po dłuższym jeżdzeniu przekonałem się że rama jest o wiele za duża. Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś nie drogą ramę do tego roweru? Szukałem w internecie ale ceny przekraczają cenę tego roweru, więc kupno takiej nie ma sensu. Najlepiej jakby była 18"
dran2 Napisano 22 Lutego 2016 Napisano 22 Lutego 2016 Może lepiej zacznij od skrócenia mostka? Nawet jak znajdziesz ramę to przełożenie wszystkich części też będzie kosztowne a efekt niekoniecznie wart inwestycji.
Marcin9 Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Sprzedaj ten rower i kup coś z mniejszą ramą. Ile masz wzrostu? Długość nogi? Zastanów się też nad crossem będzie znacznie lepszy niż pseudo mtb
Mod Team sznib Napisano 23 Lutego 2016 Mod Team Napisano 23 Lutego 2016 Tu masz fajną ramkę za 120zetek: http://allegro.pl/rama-wheeler-buddy-04-alu-19-i5997149409.html Tyle że jak sam sobie gratów nie przełożysz serwis skasuje drugie tyle.
kolownage Napisano 23 Lutego 2016 Autor Napisano 23 Lutego 2016 Dziękuję wszystkim za pomoc, zdecydowałem sie go sprzedać i kupić cos innego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.