wcmdk Napisano 22 Lutego 2016 Napisano 22 Lutego 2016 Witam Na wstępie chciał bym zaznaczyć, że jeśli chodzi o rowery jestem zielony. Rozglądam się za rowerem górskim, używał bym go do jazdy po asfalcie, szutrze jak i lesie(na spokojnie). Mam 177cm wzrostu i chciałbym wydać na rower w okolicach 1500zl plus minus. Myślałem nad takimi rowerami jak: KROSS hexagon R6 KROSS hexagon R8 KROSS level R2 B'TWIN rockrider 520 Myślicie że to dobry wybór? Który wy byście wybrali ? Może jest coś lepszego w tej cenie ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
piciu256 Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 musi być 27.5 czy może pasuje ci 26" (na którym "nie da się już jeździć") ile masz do wydania?
Pablo59 Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Rozglądam się za rowerem górskim, używał bym go do jazdy po asfalcie, szutrze jak i lesie(na spokojnie). Czy aby na pewno do takiego stylu pseudogóral ??? Ile asfaltu a ile spokojnego lasu ? Może lepiej popatrz na crossowe ...
roberttrebor Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Jak już wspomniał kolego wcześniej grupa Hexagon to taki "pseudo góral"ale to wcale go nie dyskwalifikuje jako rower na bezdroże,lekko terenowy +asfalt w twoim przypadku mógł by być odpowiedni bo jak dobrze zrozumiałem takiej kombinacji szukasz.Rozglądnij sie też za Cube'm ich geometria w Aim czy też Analog(cała grupa CMPT)to rowery gorsko-rekreacyjne. Przegladnij internet i może popytaj w lokalnych sklepach rowerowych w sprawie ceny,jest to ostatni moment na wyrwanie poprzedniego rocznika w miarę dobrej cenie.
CBP Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 mam 175 cm brałem tydzień temu level R2 z 2016r. Też nie jestem specem ale komfort z jazdy jak na tą cenę bardzo zadowalający. Jest parę mankamentów ale one są do załatwienia przy pierwszym przeglądzie darmowym. Polecam Ci R2 za którą zapłaciłem 1700-1800 zł.
wcmdk Napisano 23 Lutego 2016 Autor Napisano 23 Lutego 2016 Dzięki robertrobert za Twoją opinie. Właśnie dzisiaj chodziłem po sklepach i już wiem że w moim przypadku level raczej odpada. Więc będzie to raczej hexagon i zaraz zabieram się za przeglądanie rodziny Cube. Może tam znajdę coś ciekawego dla siebie.
piciu256 Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 cube w tej cenie raczej nie bo ma dość wysoki podatek od marki
timex550 Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 @@wcmdk, Powiem tak - jeśli możesz pozwolić sobie na Hexagona R8, o którym wspomniałeś w temacie, to bierz bez obaw. Tylko pamiętaj, żeby przymierzyć się do roweru przed kupnem. Myślę, że dla Ciebie rama 18" byłaby ok, ale wiadomo - każdemu co innego pasuje.
roberttrebor Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Z poddatkami to jest tak że to nie jest ważne czy rower jest z Polski,Niemiec czy też z UK,wszystkie to Unia Europejska a rmy w 99% sa spawane czy też "wypalane" na Taiwanie z małymi wyjatkami do rowerów na inwidualne zamowienie,zgadzam się że Cube w tym roku trochę poszalał z cenami ale wydaje mi się że to trochę zagrywka marketingowa aby coś zawsze można było spuścić z ceny.Geometria Cube raczej nie dysponuje do ścigania i maratonów przynajmniej w tym przedziale do Acid włącznie to też wywindowanie cen na wysoki półap może być nie opłacalne dla firmy.Sam mam we własnym i rodziny władaniu 3 rowery Cube i wierzcie mi na słowo ,najdroższy węglowy Reaction 29" był jako nowy zakupiony za mniej niż 5tyś,po prostu trzeba grzebać w necie ,dzwonić i targować,naprawdę warto,włącznie z brytyjskimi stronami,chyba wczoraj znalazłem w jakimś europejskim(chyba brytyjskim)esklepie,węglową szosówkę za mniej niż 800£,tak że Cube rowery w przedziale CMPT można znaleźć w niezłych pieniàdzach,bywaja też jeszcze rowery z 2014 a nawet 2013 czesto w lepszym osprzęcie a roznica polega jedyny na tym że pancerze sa prowadzone zewnętrznie.
wcmdk Napisano 24 Lutego 2016 Autor Napisano 24 Lutego 2016 @timexx550 teraz R8 z 2015 można kupić za 1780 a ja akurat się rozglądam za czymś, plus minus 1500, więc R8 znajduje się w granicach normy.
timex550 Napisano 24 Lutego 2016 Napisano 24 Lutego 2016 już wiem że w moim przypadku level raczej odpada No ale R8 to Level. Jeśli się przymierzałeś i odrzuciłeś Levela z powodu geometrii, to nie ma sensu go brać.
timex550 Napisano 24 Lutego 2016 Napisano 24 Lutego 2016 Porównując oba wymienione, czyli Level R8 i Hexagon R8 musisz wziąć pod uwagę, że to dwa rowery o różnych przeznaczeniach. Levelem wystartujesz spokojnie w zawodach, a na Hexagonie będziesz rozkoszował się spokojniejszymi wycieczkami po lasach, ścieżkach itd. Wybór jest Twój. Sam musisz sobie odpowiedzieć co będziesz chciał na rowerze robić i który będzie przez to wygodniejszy dla Ciebie.
wcmdk Napisano 24 Lutego 2016 Autor Napisano 24 Lutego 2016 Level R8 nawet nie wchodził w grę. Brałem pod uwagę Level R2 oraz Hexagon R8 bo cena ta sama, lecz teraz wiem że dla mojej jazdy hexagon będzie odpowiedni.Dziękuję bardzo za pomoc rower już zakupiłem na dobrerowery.pl za 1700zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.