Skocz do zawartości

[piasta] dobór odpowiedniej piasty

Mieteczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

te d772 całkiem fajny jest- ja sam się na niego łaszę, ale nie mam kasy na razie na nowe tylne koło bo to by się wiązało z kupnem hamulca tarczowego, a teraz jeszcze muszę nową ramę kupić :/

Napisano

są to 2 pierścienie zębate, zobacz w Google grafika, nie ma problemów zapadek- wszystkie żeby siła rzeczy zarabiają się w tym samym momencie a więc nie ma jak wystąpić problem ze np. tylko 1 zagadka się zazębi i pęknie bo nie wytrzyma, jest też dużo łatwiejszy w serwisowaniu- praktycznie nie wymaga narzędzi (nie mówię o łożyskach)

głupia autokorekta [emoji34]

Napisano

bez ściągacza można sobie poradzić, wybicie łożysk to nie problem, jedynie do tego przy napędzie potrzebne jest to dziwne narzędzie, jak dla mnie warto bo ratchet jest super :D ale novateki z abg też niezłe.

Napisano

JA mam ABG i lekko mi koronki ponacinały bębenek jednak. Wprawdzie ta stalowa wkładka nawet nie drgnęła, ale jednak jedna sztuka to za mało, powinny być przynajmniej dwie naprzeciwko siebie lub co drugi wypust. Wtedy byłoby idealnie. Są luzy pomiędzy kasetą, a bębenkiem, to by działało gdyby tych luzów nie było, po prostu musiały by być te dwa elementy idealnie spasowane ze sobą, znacznie lepiej niż teraz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...