SovaLTD Napisano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Pierwsze foto przedstawia tarczę 180 mm Drugie mniejsze foto to tarcza 160 mm Chyba raczej nie, bo pierwsze przedstawia na pewno tarczę 203mm, drugie nie wiem, albo 180, albo 160. Zamówiłem 2 sztuki 180mm, więc pewnie jutro dojadą, to mogę cyknąć fotkę. http://images.amain.com/images/large/bikes/shimano/ismrt86l2.jpg Tu jest duże zdjęcie i widać napis 203. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Co nie zmienia faktu że tarcze o tym samym rozmiarze mają tylko jeden rodzaj pająka. Co za różnica czy na foto mamy tarcze 160/180 czy 180 /203 ... pająki się różnią bo mają rożne rozmiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 23 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) 180ka rt76 ma pięcioramienny pająk, 86 pewnie taki sam. Edytowane 23 Lutego 2016 przez modrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 chciałbym iść za ciosem i wymienić również tarcze i w przyszłości zaciski na XT Wymieniać zacisków nie ma sensu, bo to praktycznie to samo co SLX. Jedyna różnica jest taka że w zaciskach XT masz śrubkę trzymającą klocki, w SLX zawleczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Wymieniać zacisków nie ma sensu, bo to praktycznie to samo co SLX. Jedyna różnica jest taka że w zaciskach XT masz śrubkę trzymającą klocki, w SLX zawleczkę.Też doszedłem wczoraj do tego wniosku, i nie bede ich zmieniał, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 a wiecie że wystarczy kupić śrubki z xt i już macie zaciski xt? (slx też ma nagwintowane, ale nie ma gwintu na śrubce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 a wiecie że wystarczy kupić śrubki z xt i już macie zaciski xt? (slx też ma nagwintowane, ale nie ma gwintu na śrubce)A wiesz gdzie kupić te śrubki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 nie bardzo, ale pewnie gdzieś się da wyrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Takie na wypasie, kolorowe http://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/serwis-hamulcow/avid/prod/a2z-bolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 W zwykłym sklepie ze śrubkami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Kiepski interes kupować śrubki za 16zł jak za tyle mamy zacisk XT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Gdzie, gdzie? Takich śrubek nie kupuje się dla interesu, tylko dla lansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Źle sformułowałem, dopłacając 20zł do zacisku XT wzgledem SLX. 4 zł więcej niż ta śrubka a i lans większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 RT 86 są np. za 86zł No i właśnie te kupiłem. Tarcze dzisiaj doszły i co? Jedna delikatnie krzywa i obie mają zadziory na rantach, wygląda to jakby komuś spadły na ziemię i trochę się wyszczerbiły. Teraz już wiem dlaczego taka niska cena, szkoda tylko, że w opisie aukcji nie ma o tym ani słowa. Z zadziorami sobie poradziłem, wystarczyło delikatnie zeszlifować papierem ściernym i się ładnie wyrównało a za chwilę nie będzie po tym śladu jak się tarcze dotrą, jednak to bicie tarczy nie daje mi spokoju. Zrobiłem małą rundę i w jednym miejscu tarcza ociera o klocki ( w pokoju nie ocierała). Dogiąłem ją trochę i niby jest ok, ale bicie nadal zostało. Zobaczę jutro, bo parę km przejadę, jak dalej będzie problem to się za to w weekend wezmę. Trzeba było dorzucić te parę zł i brać w "normalnym" sklepie w kartoniku, a tu nawet paragonu nie ma A jeśli chodzi o te śrubki, to chyba ktoś na głowę upadł z tą ceną, daruję sobie albo kupie gdzieś w narzędziowym, na wagę za 20 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Takie uroki produktów w wersji oem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Dokładnie, chociaż cena była rewelacyjna, jak mi się uda dogiąć tą jedną tarczę to będę zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Trzeba było pisać od razu do gościa, że coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Wiem, zanim zabrałem się za szlifowanie chciałem do niego napisać, ale zadziory były na tyle małe, że bez problemu dały się usunąć. Gdybym nie obejrzał dokładnie tych tarcz, to pewnie nawet bym ich nie zauważył, dlatego dałem sobie spokój. Tak myślałem, że będzie z nimi coś nie tak, ta cena znikąd się nie bierze. Mogłem do niego napisać zanim je kupiłem, wtedy pewnie bym się dowiedział o co chodzi. Przed chwilą zabrałem się za prostowanie tej falującej tarczy i się udało, jest prawie idealnie, nawet ciężko wyłapać moment w którym bije, więc jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Nie chcę nawet już jej ruszać, bo mogę przesadzić w drugą stronę. Na razie tak zostawię i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xonix29 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 U kolego SovaLTD to coś miałeś pecha, moje proste, a zamawialiśmy tego samego dnia. Jedyne co zauważyłem jak je założyłem to minimalne bicie góra - dół, ale to pewnie kwestia mocowania, chyba nie da się ich idealnie wycentrować? (przykręcałem stopniowo, na krzyż, kluczem "dynamometrycznym" canyona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 A jeśli chodzi o te śrubki, to chyba ktoś na głowę upadł z tą ceną, E tam, to tylko 16 zeta. Co w takim razie powiedzieć o śrubach do zacisku Yumeya za 126 zyli? http://allegro.pl/yumeya-ym-br81-sruby-zacisku-hamulca-xtr-i5316282384.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 eeetam pewnie zrobione z carbidu połączonego z diamentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 OEM nie OEM, wykonanie XT nie powinno kuleć. Chociaż jak widać niektórzy uważają nadal, że kupienie gdzie indziej i drożej to frajerstwo ;> Ciekawe jakby taki ktoś dostał to zamontowane w kupionym dopiero co rowerze to by się domagał wymiany czy nie. Szkoda, że tego nie reklamowałeś. Zadziory jak zadziory - nie powinno ich być ale można przymknąć oko bo wada niewielka, ale skrzywienia czy bicia bym nie odpuścił, bo to jakość poniżej tarcz za 30zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Szkoda, że tego nie reklamowałeś. Zadziory jak zadziory - nie powinno ich być ale można przymknąć oko bo wada niewielka, ale skrzywienia czy bicia bym nie odpuścił, bo to jakość poniżej tarcz za 30zł... Tu masz rację. Przed chwilą napisałem maila do sprzedawcy, bo faktycznie trochę to nie fair. Z opisu wynika, że towar nówka nie śmigany a jednak nie do końca. Zobaczymy co odpisze, o ile w ogóle odpisze Nie jedną tarczę już prostowałem, więc i z tą sobie poradzę, jednak nie zmienia to faktu, że powinno to być napisane w aukcji. Jest też możliwość, że sprzedający o tym po prostu nie wiedział, bo niby jak masz to ocenić, póki nie zamontujesz na kole i nie wsadzisz do roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 A co tu miał oceniać? Powinny być proste i tyle. Przecież wersji pudełkowej też by nie sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi