Skocz do zawartości

[Rower]MTB do 3500 zł

MaoSer

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

@@KrissDeValnor, Mam wrażenie, że coś jest tutaj nie tak. Sam mówiłeś żeby szukał R7/B7 (tylko, że z 2016), ale oczywiście tylko zakładałeś, że rowery będą mieścić się w budżecie "o ile nie podnieśli cen". Jak chcesz tylko krytykować, to przy okazji napisz coś wnoszącego do tematu. Na przykład podaj jakiś link gdzie można szukać tych R7/B7 2016 w takiej kwocie, bo na stronie producenta kosztują 4000. Pozdro.

Między R7 i B7 z 2016, a R7 z 2014 podanym przez Ciebie jest spora różnica - chodzi o amortyzator ( powietrzny vs. sprężyna z goleniami 30 mm ) i osie, które w przypadku nowych modeli są sztywne oraz piasty.

Nikt Ci nie poda linku z oficjalną ceną na poziomie 3,5 k, bo to nowe modele i na razie jest to niemożliwe, ale jakbyś nie wiedział, to ceny się negocjuje - realny rabat u dystrybutora to ok.10 %.

Moja propozycja : http://allegro.pl/rower-romet-rambler-r-line-5-0-29-2014-wyprzedaz-i5991073348.html

Napisano

Dla ułatwienia ( <- Kross | Romet ->):

54f281228a124.pngop.jpg

Ale żeby też coś napisać. Generalnie obie maszyny mają dość podobny osprzęt. Ale... Romet stoi na kołach 29" a Kross na 26". W Ramblerze jest też wyższy model korby - SLX w porównaniu do Deore z Levela. No i (bardzo ważne) Romet ma amor ze sztywną osią, co znacząco przełoży się na sztywność całej konstrukcji. Romet ma też lepsze hamulce i manetki mocowane do hamulców (I-Spec; odchodzi Ci jedna obejma z kierownicy). Oba rowery są w niemal identycznej wadze. Jeśli nie masz oporów przed wydaniem całego budżetu (bo Kross jest po prostu tańszy) to bierz Rometa. Jest zwyczajnie bardziej przyszłościowy, a coraz mniej firm produkuje części stricte pod 26". Także teraz to już tylko Twój wybór.

Napisano

Hmmm no to teraz mam wybor : D Jezeli mam już wydac te 3500 to musze wiedziec czy znajde cos lepszego od tego rometa ? Czy poprostu go kupic

Napisano
Hmmm no to teraz mam wybor : D Jezeli mam już wydac te 3500 to musze wiedziec czy znajde cos lepszego od tego rometa ? Czy poprostu go kupic

Możesz spróbować poszukać ale raczej jest to najlepiej wyposażony nowy sprzęt w tej cenie. 

Napisano

@@piciu256, Gdyby miała być używka, to już dawno by się pojawiła ;)

A tak do autora tematu - gdyby na Alledrogo wsiał inny NOWY rower z lepszym osprzętem, to już ktoś by Ci go podrzucił. Tak więc nie ma już wymówki... ino wybór :D

Napisano

za 3500 to pierwsza lepsza używka będzie na pełnym xt, i z rebą lub podobnej klasy amorkiem ;)

chociażby ten ;) do tego full- do twoich zastosowań super, nie wiem tylko jak z rozmiarem :P

ten też niezły http://allegro.pl/specialized-s-works-stumpjumper-jak-nowy-i6001008406.html#thumb/1

kolejny całkiem spoko http://allegro.pl/cube-ams-130-26-30-biegow-i6003475140.html

i ogólnie tak co 2gi rower można wymienić :P http://allegro.pl/rowery-mtb-gorskie-16483?price_to=3500&buyUsed=1&price_from=2800

Napisano

@@piciu256, Po zawężeniu wyników do kryteriów rozmiaru zostaje (stety, czy niestety) dużo mniej wyników - http://allegro.pl/rowery-mtb-gorskie-16483?price_to=3500&buyUsed=1&price_from=2800&offerTypeBuyNow=1&a_enum[13528][2]=2&a_enum[179][1]=1&a_text_f[307][0]=20&a_text_f[307][1]=20

A żaden z tych rowerów wybitnie nie zaskakuje, nawet Merida (nieco więcej XT, ale nie wiadomo w jakim napęd będzie stanie). Pomijając fakt, że sprzedający chyba nie wie co wystawia. Ja tam ewidentnie widzę Meridę ;)

PRODUCENT: MERIDA MATTS, rama 20" nr katalogowy 14  Mam do zaoferowania bardzo wygodny rower typu MTB znanej i cenionej firmy TREK model 4300.

Ale to już do autora należy decyzja. Dostał dużo naprawdę porządnych nowych rowerów i sporo rad, więc nasza rola się tutaj kończy.

Napisano

Zaciekawił mnie ten giant :D Anthem x3 2013 co o nim sadzicie ? cena 3 tysiące podoba mi się wizualnie, rama jest brać czy nie ? :D

Napisano

Kupując używkę musisz liczyć się z tym ze będziesz musiał za chwilę coś wymieniać np. kasetę czy łańcuch. A np łańcuch i kaseta XT swoje kosztuje. Nikt nie sprzeda używki w mega dobrym stanie bo jest to nie opłacalne.

Napisano

a pomyślałeś że niektórzy sprzedają dobre rowery bo przechodzą na nowy "lepszy" rozmiar kół? ;) albo po prostu ktoś potrzebuje pieniędzy? nawet nie mówię o sklepach które mają rowery składane pewnie z części które zalegały w magazynie ;)

Napisano

Hmm czyli jeśli się na tym nir znam to raczej nie będę wiedzial co jest w kiepskim stanie? Odradzasz kupno używane roweru ?

Napisano

a pomyślałeś że niektórzy sprzedają dobre rowery bo przechodzą na nowy "lepszy" rozmiar kół? ;) albo po prostu ktoś potrzebuje pieniędzy? nawet nie mówię o sklepach które mają rowery składane pewnie z części które zalegały w magazynie ;)

Ale ja ni napisałem że każda używka jest zła i zaraz będzie się sypać. Trzeba jednak brać pod uwagę że jak ktoś kiedyś kupił rower za +-4500 teraz sprzedaje go za +-3500 to nie jeździł nim tylko po bułki do sklepu ;)

Po za tym jak ktoś zaczyna przygodę z rowerem to lepiej kupić nowy i mieć gwarancję.

Napisano

Witam mam w planach kupic rower do 3000-3500 zł do jazdy po gorach często jakies zjazdy i delikatne skoki.

Rower może być używany.

Aktualnie mam na oku 2 rowery z allegro

giant trance x4 za 3300 zł i

specialized stumpjumper fsr

Nie znam się w ogóle na rowerach dlatego bardzo licze na waszą pomoc nie wiem czy te co podalem sa dobre podalem jeze względu na ich wygląd bo mi się podobają.

Z góry dzięki :)

W czerwcu 2015 pomogłem znajomemu nabyć nowy rowerek Giant Talon 0 za 3,5 tyś,jak wiadomo czerwiec to środek sezonu to też ciezko o dobrą cenę ale warto rozmawiać ze sprzedawcami,cna wyjściowa to chyba 4400,ten przykład daje obraz ze jak pogrzebie się w necie to coś znajdziesz ciekawego,teraz jest ostatni moment na znalezienie czegoś podobnego w rozsadnej(mocno obniżonej cenie).Rower został nabyły w Kielcach w Suporcie przy Siekiewicza,ale mysle ze mozna znaleźć coś podobnego w innych częściach kraju.Tutaj znalazłem http://sklep.coolbike.pl/m/rower-gorski-giant-talon-27-5-0-ltd-rozmiar-xl-201,3,47213,46728,podobną ofertę,warto szukać.Pozdrawiam
Napisano

Hmm czyli jeśli się na tym nir znam to raczej nie będę wiedzial co jest w kiepskim stanie? Odradzasz kupno używane roweru ?

Kup nowy rower będziesz mieć gwarancję i jak nie będziesz katował to pojeździsz nim trochę bez większych wydatków.

Jeżeli chcesz kupić używany to po pierwsze go obejrzyj na żywo z kimś kto się zna. Bo przez neta albo trafisz i będzie ok albo się natniesz w koszta. Moja opinia.

Napisano

Mam tego Rometa r-line 5.0 jeżeli nie zależy ci na mega malowaniu i super wygładzonych spawach to z czystym sumieniem mogę go polecić.

Napisano

R-line 5.0 w rozmiarze dla Ciebie będzie ciężko kupić. Co do wyglądu, to lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach.

Tu masz coś podobnego tyle że na średnich kiszkach. allegro.pl/showitem/description/6009434967.html

Koledzy niech tylko doradzą co wielkości ramy. ROMET MUSTANG R-LINE 1.0 27,5 ma o 2cm krótszy mostek.

Z tego rozmiaru kiszki, na alledrogo był może jeszcze jest Silverbeck za 3199 lub 3299 PLN. Poszukaj.

Ps. Piszę z telefonu, za ewentualne błędy przepraszam.

• Mod Team
Napisano

W tej chwili odpowiedni dla autora rozmiar R Line 5.0 to 17 " - podobnie jak w przypadku Mustanga R Line 1.0 , który ma lepszy amortyzator i dodatkowo sztywną oś z tyłu.

Widzę jednak, że Rambler się sprzedał.

Czyżby jechał do autora tematu :icon_question:

Napisano

Raczej nie, stoi na moich panelach :-). Po moim zakupie (od 16 lutego) R-line 5.0 zostal wystawiony komunikat z brakiem 17".

Mustanga R Line 1.0 wydaje mi się najlepszą ofertą, jeżeli pasuje koło 27,5". Jeżeli Kross, to tylko roczniki 2016.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...