Eternityflo Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Witam! Wierzcie mi panowie i panie że pompowałem już w życiu mnóstwo kółek, a tu dzisiaj taki numer ? Z jednej strony rośnie taki balon że nie jestem w stanie równomiernie rozprowadzić ciśnienia. Dętka chińska czy co? Pewnie tak! Są to obręcze stalowe 24'' poszerzane przeze mnie. Wiadomo że kupię nową dętke, ale piszę to by dowiedzieć się co mogło to spowodować?
beskid Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Przecież na fotce masz nie kompletnie założoną oponę na obręczy to jak to chcesz pompować??
Eternityflo Napisano 21 Lutego 2016 Autor Napisano 21 Lutego 2016 Nieee. To ciśnienie wypiera ją z obręczy. Wiedziałem że zaskoczę.
phoe Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Opona za duża. Aaaaa... obręcze poszerzyłeś? Do tego przecież musisz mieć odpowiednio szerszą oponę...
Eternityflo Napisano 21 Lutego 2016 Autor Napisano 21 Lutego 2016 Składam takiego cruisera. Przednie koło wyszło malina. Natomiast w tylnym wyskakuje balon. Obręcze różnią się profilem lecz nie średnicą.
vpablov Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 wyjmij i napompuj dętkę , czasem jak jest stara ,licha , robi się rzadsza guma i balon wychodzi mocniej w 1 miejscu.
SovaLTD Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Ale macie problemy.... Zmień dętkę na nową, normalnej firmy, nie no name made in china i zobacz czy problem zniknął. Jeśli tak to sprawa załatwiona, jeśli nie to masz problem z oponą lub obręczą i trzeba szukać przyczyny gdzie indziej. Dętka jest najtańsza, więc od niej bym zaczął.
Eternityflo Napisano 21 Lutego 2016 Autor Napisano 21 Lutego 2016 Wyjąłem dętkę i napumpałem. Faktycznie z jednej strony rośnie a z przeciwnej nic! Rubena - czeska marka wątpliwej jakości.
vpablov Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 masz odpowiedź kosz, albo zrób sobie gumki do włosów
rzezniol Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Czytam mi nie wierzę ... Jak dętka pompuje się nierówno a niemal każda tak ma, to przytrzymaj oponę podczas pompowania w tym miejscu gdzie niby " wyskakuje". W końcu opona stopką zablokuje się na rancie obręczy to nie będzie miała jak wyskoczyć i można pompować tyle ile potrzeba bo dętka nie urośnie bardziej niż opona jej pozwoli ... Jeżeli opona zeskakuje nadal z obręczy to przyczepiłbym się albo obręczy - prawdopodobne bo przerabiana - albo opony, która prawdopodobnie ma uszkodzone "druty" w stopce. Pozdrawiam
Eternityflo Napisano 21 Lutego 2016 Autor Napisano 21 Lutego 2016 http://zapodaj.net/bda88d0e63139.jpg.html kosz. Dzięki. <a href=http://zapodaj.net/bda88d0e63139.jpg.html>WP_20160221_22_42_12_Pro.jpg</a>
rzezniol Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Tylko czego to zdjęcie dowodzi ? Jak opona oprze się stopka o rant obręczy to dęta tak nie spuchnie ... Moim skromnym zdaniem nie dętka jest tu winna, jestem przekonany że jak opona i obręcz są OK to z tą dętką da się poskładać działający zestaw. Pozdrawiam
Eternityflo Napisano 21 Lutego 2016 Autor Napisano 21 Lutego 2016 Jednak kupie nową. (nie rubenę). Ale dzięki.
kamfan Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Moim skromnym zdaniem nie dętka jest tu winna, jestem przekonany że jak opona i obręcz są OK to z tą dętką da się poskładać działający zestaw. Jestem tego samego zdania. Dętka może się całkowicie nierówno pompować (często tak jest), to i tak nie ma żadnego znaczenia, bo ostatecznie opiera się ona o obręcz i oponę co w konsekwencji MUSI wyrównać ciśnienie w samej dętce (pod warunkiem, że opona poprawnie leży na obręczy). Tak jak ktoś wyżej napisał dobrze osadzić oponę na rancie obręczy (jak wychodzi to ją wepchnąć), napompować i po sprawie.
alagor96 Napisano 22 Lutego 2016 Napisano 22 Lutego 2016 @@kamfan, Dokładnie, dętka nie ma takiej wytrzymałości, żeby przy np. 3 barach napompować się bardziej w jednym miejscu, jeśli jest ograniczana przez obręcz i oponę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.