G4m3r3k Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Czy warto do 2000 zł kupić rower do downhill Na olx wpadł mi w oko full http://olx.pl/oferta/norco-shore-07r-marzocchi-junior-t-wloskidh-fr-dirt-rock-shock-CID767-IDcBklB.html#00664f29c1 oraz http://olx.pl/oferta/rower-kross-sign-fr-2-ideal-marzocchi-junior-t-legenda-zamienie-na-tel-CID767-IDd9X4F.html#00664f29c1 Co myślicie o tych rowerach?
Marcin9 Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Full za 2000zł to zły pomysł Takie rowery to często złom Szukaj lepiej sztywniaka Wzrost? Długość nogi? Jeszcze tylko dwa najważniejsze pytania: Co dla ciebie oznacza dh? Wiesz że dh to nie zjazd z górki w lesie?
G4m3r3k Napisano 21 Lutego 2016 Autor Napisano 21 Lutego 2016 DH oznacza dla mnie szybko jazdę po korzeniach i kamieniach, lekkie hopy i single speedy
Marcin9 Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Wiedziałem Kolejny fan pseudo dh Szukaj lepiej używanego sztywnika xc ewentualnie coś z sztywną ramą ale trochę większym skokiem. single speedy Czyli?? Według znanej mi definicji jest to napęd jedno rzędowy ale może się mylę To jest prawdziwe dh a nie to co tych chcesz robić https://www.youtube.com/watch?v=DNhgNIbpuSo
G4m3r3k Napisano 21 Lutego 2016 Autor Napisano 21 Lutego 2016 Czyli rozumiem, że do tych tras, które mam u siebie może być rower 29er z amorem o skoku 100 mm?
Marcin9 Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Raczej tak na terenie wielkopolski nie ma gór więc 29 z amortyzatorem 100mm(nie uginaczem ) wystarczy do większości tras
modrzew Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Aha... A jak zeskoczyłem dziś ze schodka to był base jumping. Jaki mam kupić spadochron do 2000zł? Tak serio, skąd się biorą pomysły na nazywanie przelotu po lesie dałnhilem czy tam innym frirajdem? To jakaś moda czy chodzi o wytłumaczenie potrzeby zakupu skatowanego fulla?
Marcin9 Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Tak serio, skąd się biorą pomysły na nazywanie przelotu po lesie dałnhilem czy tam innym frirajdem? Bo to modne... To jakaś moda czy chodzi o wytłumaczenie potrzeby zakupu skatowanego fulla? Oczywiście że moda. Zdjęcie tego fula przedstawia prawdopodobnie jak był używany przez większość czasu
G4m3r3k Napisano 21 Lutego 2016 Autor Napisano 21 Lutego 2016 tu jest filmik z przejazdu po miejscu gdzie wszyscy jeżdżą na rowerach do DH. Sam już nie wiem czy do jazdy w takim terenie warto inwestować w rower do DH?
Marcin9 Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Sam już nie wiem czy do jazdy w takim terenie warto inwestować w rower do DH? Nie warto. Rower dh służy tylko do zjazdów a jakoś tam trzeba podjechać bo wyciągu raczej nie ma... Poszukaj czegoś zbudowanego na ramie dartmoor hornet Pamiętaj też o kasku
MikeSkywalker Napisano 22 Lutego 2016 Napisano 22 Lutego 2016 tu jest filmik z przejazdu po miejscu gdzie wszyscy jeżdżą na rowerach do DH. Sam już nie wiem czy do jazdy w takim terenie warto inwestować w rower do DH? Wiesz dla czego warto? Dla takich filmów. Na takich małych lokalnych trasach spokojnie wystarcza niewiele ponad 100 mm skoku czy hardtail. Ale na filmie lepiej mieć fulla, kask fullface, gogle, ładną koszulkę i gołpro. Jak wspomniał @@Marcin9 nie korzystając z wyciągu trzeba podjechać a to na zjazdówce choć wykonalne to niezbyt przyjemne. Poniżej 2 tysięcy złotych każdy full będzie szrotem w który nie warto się pchać. Dużo lepiej sprawdzi się jakiś sztywniak od Dartmoora czy NS Bikes.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.