Skocz do zawartości

[rower] Rower downhill do 2000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Full za 2000zł to zły pomysł :whistling:   Takie rowery to często złom :bye2:

Szukaj lepiej sztywniaka 

Wzrost? 

Długość nogi?

Jeszcze tylko dwa najważniejsze pytania:

Co dla ciebie oznacza dh? :whistling:  

Wiesz że dh to nie zjazd z górki w lesie?

Napisano

Aha...

A jak zeskoczyłem dziś ze schodka to był base jumping. Jaki mam kupić spadochron do 2000zł?

Tak serio, skąd się biorą pomysły na nazywanie przelotu po lesie dałnhilem czy tam innym frirajdem? To jakaś moda czy chodzi o wytłumaczenie potrzeby zakupu skatowanego fulla?

Napisano

Tak serio, skąd się biorą pomysły na nazywanie przelotu po lesie dałnhilem czy tam innym frirajdem?
Bo to modne... :sick:  

To jakaś moda czy chodzi o wytłumaczenie potrzeby zakupu skatowanego fulla?
Oczywiście że moda. Zdjęcie tego fula przedstawia prawdopodobnie jak był używany przez większość czasu :whistling:  
Napisano

tu jest filmik z przejazdu po miejscu gdzie wszyscy jeżdżą na rowerach do DH. Sam już nie wiem czy do jazdy w takim terenie warto inwestować w rower do DH?
Napisano

Sam już nie wiem czy do jazdy w takim terenie warto inwestować w rower do DH?
Nie warto. Rower dh służy tylko do zjazdów a jakoś tam trzeba podjechać bo wyciągu raczej nie ma... :whistling:

Poszukaj czegoś zbudowanego na ramie  dartmoor hornet

Pamiętaj też o kasku :whistling:

Napisano

tu jest filmik z przejazdu po miejscu gdzie wszyscy jeżdżą na rowerach do DH. Sam już nie wiem czy do jazdy w takim terenie warto inwestować w rower do DH?

Wiesz dla czego warto? Dla takich filmów.

Na takich małych lokalnych trasach spokojnie wystarcza niewiele ponad 100 mm skoku czy hardtail.

Ale na filmie lepiej mieć fulla, kask fullface, gogle, ładną koszulkę i gołpro.

Jak wspomniał @@Marcin9 nie korzystając z wyciągu trzeba podjechać a to na zjazdówce choć wykonalne to niezbyt przyjemne.

Poniżej 2 tysięcy złotych każdy full będzie szrotem w który nie warto się pchać.

Dużo lepiej sprawdzi się jakiś sztywniak od Dartmoora czy NS Bikes.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...