Matzalew Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Cześć. Moje opony powinny być napompowane do 10 atmosfer. Próbowałem napompować powietrzem atmosferycznym, ale nie udało się mi zbliżyć do tego ciśnienia. Czy pompując azotem uzyskałby te ciśnienie?
Marcin9 Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Próbowałem napompować powietrzem atmosferycznym, ale nie udało się mi zbliżyć do tego ciśnienia Kup dobrą pompkę Co to za opony?
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Lutego 2016 Mod Team Napisano 21 Lutego 2016 Kłaniam, 10ATM to 146PSI. To bardzo wysokie cisnienie, ale nie niemozliwe do osiagniecia za pomocą przyzwoitej pompki podłogowej. Jak masz jakąś ciulową, lub ręczna to raczej nie osiagniesz tej wartości. Azot nie ma tu nic do rzeczy... Szacunek... I.
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Lutego 2016 Mod Team Napisano 21 Lutego 2016 Poza tym, powietrze atmosferyczne to i tak w 78% azot Szacunek... I.
SovaLTD Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Można też skorzystać z kompresora. Tylko nie tych ze stacji benzynowych, bo większość nie nadmucha takiego ciśnienia, chociaż nie wiem jak to jest z tymi nowymi, które same pompują. Można jeszcze użyć pompki do amortyzatorów. Trochę trzeba będzie się namachać, ale się napompuje
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 kompresory na stacjach, pomimo ze na ich licznikach jest wartosc 10 Bar, to bija max 7-8 Barow. sprawdzalem na kilku stacjach paliwowych we wroclawiu. ps. 10-12 Barow nabijesz pompka podlogowa, byle jej zaworek i wezyk to wytrzymaly. szukaj pompek do pompowania kol szosowych. ps.2 a moze pompki do amortyzatora uzyc? tam zakres gorny to kilkanascie atmosfer jest. pytanie tylko, czy zaworek bedzie pasowal do wentylka...
Ychu Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Zaprzyjaźniona wulkanizacja , może jakiś kolega ma kompresor itp.
szymony Napisano 21 Lutego 2016 Napisano 21 Lutego 2016 Zaprzyjaźniona wulkanizacja , może jakiś kolega ma kompresor itp.Pod warunkiem że to będzie wulkanizacja obsługująca ciężarówki. Większość kompresorów i warsztatów ma sprzęt do 7-8bar. W robocie mamy dwa spore kompresory śrubowe, wozducha daja od groma, ale ciśnienie max to też 8bar.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.