piciu256 Napisano 20 Lutego 2016 Napisano 20 Lutego 2016 Wypowie się ktoś może o ramach z aliexpress? jest 1 wątek na mbr ale nic konkretnego tam nie ma, dokładniej chodzi mi o ramy alu bo na karbon mnie nie stać kupiłem sobie minute ze sterówką tapered, i okazało się że sterówka się nie mieści w ramie :/ (rama pod 1 1/8) dlatego zainteresowałem się ramami z aliexpress- za 120 zielonych jest rama "Cube reaction" lub i kilka pod lokalnym logiem, zastanawiam się tylko wytrzymałością takiej ramy. Jeśli ktoś miał z takową kontakt to będę wdzięczny za opinię, bo dręczy mnie to że taki super amor sobie stoi pod ścianą ps. proszę o odpuszczenie sobie komentarzy typu "z chin to na pewno się rozleci" etc. nie wiesz to się nie wypowiadaj
Marcin9 Napisano 20 Lutego 2016 Napisano 20 Lutego 2016 Zamiast tej ramy z alli poszukaj lepiej sterów które pozwolą zamontować ten amortyzator do ramy która masz. Takie stery robi/robiło FSA i Cane Creek W przypadku tych sterów główka nie może mieć zwężeni w środku bo amortyzator może się nie zmieścić Z tymi sterami jest jeszcze jeden problem w Polsce są bardzo trudno dostępne np. http://www.jensonusa.com/!HZV08YpwyB!iSl9TJiUxYg!/Cane-Creek-40-Series-EC4440-Bottom-Cup
piciu256 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Napisano 20 Lutego 2016 jak pisałem, rur anie mieści się w ramie, więc stery mi nic nie dadzą prawie doszło do zakupu sterów, ale na szczęście ktoś pisał na forum że jak się główka zwęża to rura może się nie zmieścić- to mnie zmotywowało żeby jednak wybić te stery i niestety rura blokuje się wystając 5cm z ramy :/
Marcin9 Napisano 20 Lutego 2016 Napisano 20 Lutego 2016 Jaką ramę masz teraz? Daj link do tej z alli. Jaką ramę masz teraz? Daj link do tej z alli.
piciu256 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Napisano 20 Lutego 2016 ramę mam haibike z roku 2007 (to udało mi się znaleźć) model nieokreślony- brak napisu, nigdzie nie znalazłem także ramy o takiej kolorystyce, pisze 'performance line' oraz "power german design" rower z średnio niskiej półki- z tyłu xt, ale amor xct oraz reszta była deore, główka ramy niestety zwęża się 1cm od jej początku, z wyliczeń wynika że waży na pewno powyżej 2kg, jest też pod amor 80mm a nowy jest 100 więc mi jej nie żal, szczególnie że nie pogardziłbym mniejszą Link do aliexpress nie mam wybranej konkretnej ramy, pytam raczej ogólnie o tanie ramy z aliexpress, jeśli nic taniego się na allegro nie pojawi to nie mam wyjścia- muszę oszczędzić każdą możliwą złotówkę.
modrzew Napisano 20 Lutego 2016 Napisano 20 Lutego 2016 Te Cube'y i Giant'y to chociaż mają coś wspólnego z tymi producentami? Bo jak to zwyczajne podróby, to bym odpuścił (zresztą nie spodziewał się żeby było inaczej). Tak jak każdy podobny produkt, w którym ktoś skupił się na imitacji cech oryginału, co zwykle odbywa się kosztem innych, ważniejszych rzeczy. Jaki masz tak naprawdę budżet i czego oczekujesz? Bo może nie trzeba sięgać aż do Chin.
piciu256 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Napisano 20 Lutego 2016 budżet mam jak najmniej max to 600zł ale za tyle to już accent peak 26 kupię optymalnie byłoby 400 a wymagania takie- główka pod tapered, ew. 1.5 (redukcja to nie fortuna) i żeby nie ważyła tony tak z 1600-1800 mi pasuje, tyle ważą te z aliexpress, nie skupiam się na "cube" tylko ogólnie zastanawiają mnie ramy alu, mi się zdaje że akurat rama rowerowa to tylko malowanie musi być "podrobione" bo kształt to nic trudnego, negatywnych opinii żadnych nie ma, równie dobrze to mogą być "orignały" tylko spoza dystrybucji- do fabryki zawsze idzie więcej materiału niż potrzeba aby wyprodukować x ram, więc może po prostu chińczyki czy gdziekolwiek robią te ramy produkują nadwyżkę o której nie informują producenta? przedewszystkim chodzi mi żeby używać amorka
dran2 Napisano 20 Lutego 2016 Napisano 20 Lutego 2016 Chyba nikt nie ma własnego doświadczenia z takimi ramami. Po co ktoś miałby coś takiego zamawiać? Za 5-6 stów kupisz n.p. Accent Peak w Polsce, bez czekania tygodniami na dostawę i od producenta który nie wstydzi się swojego produktu tak bardzo że musi się ukrywać pod cudzym logiem.
tobo Napisano 20 Lutego 2016 Napisano 20 Lutego 2016 120 dolarów to plus minus okolice 500 PLN, plus ewentualne koszty celne. Gwarancji brak. Wg mnie okazja żadna, skoro Accent 600 zł z gwarancją?
piciu256 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Napisano 20 Lutego 2016 w sumie to teraz skojarzyłem że ten accent peak tak naprawdę kosztuje tyle samo co te ramy z aliexpress, tylko że jest doliczony vat O_o illuminati confirmed akurat gwarancja jest- aliexprexx nieźle o to dba (doświadczyłem tego niestety) zresztą mi właśnie chodzi o to czy te ramy się nie rozpadają na pierwszej dziurze, bo jak nie to gwarancja mi zbędna- nigdy nic rowerowego nie reklamowałem (może dlatego ze mam głównie używki )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.