jabluk Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Witam wszystkich Aktualnie mam przełajówkę dokładnie Giant TCX z 2011r. Wypozażony jest w hamulce cantilever. I tu moje pytanie - czy jest szansa wymienić hamulce na mini v-brakei bez zminany klamkomanetek. Czy to będzie działało - i czy lepiej będzie działało - bo te co teraz są to raczej spowalniacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Jeśli masz faktycznie cantilever to można wymienić na mini V. Wymiana klamek raczej nie będzie potrzebna bo mini V to właśnie zastępstwo Canti. Będzie działało lepiej , w końcu V-ka. Przy okazji nie ten dział i popraw temat [] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 bo te co teraz są to raczej spowalniacze Jeśli masz bardzo słabe klocki, to nie ma co się dziwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabluk Napisano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 OK - klocki w sumie mogą być słabe - ale w takim razie jakie proponujecie a czy te mini v-brakei to mogą być jakiekolwiek np do BMX czy tylko przeznaczone do przełaju czyli np z grupy tiagra, sora itp? PS A jak przenieść wątek do innego działu? jestem nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 21 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Co do przeniesienia to musisz napisać do moderatora. Tego czy to mogą być do bmx to nie jestem pewien ale pewnie tak. Klocki na Alle są różne , jakichś znanych firm będą dobre np Shimano , jagwire , Clarks , koolstop. Kolejność przypadkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.