ArtureM Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Witam. Zastanawia mnie jedna kwestia.Od niedawna przesiadłem się z trekkinga na kolarzówkę i powiem wam , że jeżdżę wolniej niż trekkingiem ...Jestem lekko zaskoczony, ciężko mi się wbić na prędkości powyżej 30 km/h , chyba że jest lekki zjazd lub całkiem płasko.Lekka góka, lekki wiatr z przodu i pedałuje po 25km/h albo niżej.Na trekkingu nie było takich rozjazdów (mocy)...Czy to jest normalne ? Czy robię coś źle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek220999 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Musisz się przyzwyczaić . Jazda i tylko jazda i się to zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Ile kilometrów już na niej przejechałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtureM Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Moze macie rację. Trekking meczylem 3 lata, na kolarce dopiero z 300km zrobione i głównie zimą... Muszę się przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 21 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Możesz być po prostu nie przyzwyczajony do sportowej pozycji co zabiera Ci więcej niż daje szosa chwilowo. Pozycja wymusza styl jazdy i musisz się wprawić - przestroić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 23 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Na trekingu miałeś średnie ponad 30? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fawlty Napisano 23 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Na trekingu miałeś średnie ponad 30? No ale Kolega nie pisze o "średnich". Pewnie ma na myśli górny pułap tego, co widzi na liczniku. pzdr Fawlty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtureM Napisano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Średnią prędkością nawet się nie sugeruje ...Z tego co zauważyłem po ostatniej jeździe muszę popracować nad kadencją i przełożeniach .Na niższych biegach jeździłem szybciej niż na wyższych ...Klucz to kadencja i technika pedałowania oraz odpowiednie przełożenie (bieg) . Kwestia treningu i zbierania doświadczeń.Rozpędziłem się ostatnio do 50 km/h na płaskim, więc jestem optymistycznie nastawiony do kolejnych treningów.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 no powinieneś, szosa jest nieporównywalnie szybsza niż treking, a technika pedałowania potrzebna jest wszędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.