Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] Budżetowa ochrona roweru

karolzaw96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Poszukuję jakiegoś dobrego, a zarazem taniego zabezpieczenia do roweru- mianowicie Kands maestro. Do tej pory obchodziłem się bez zabezpieczenia, ale po przeprowadzce do miasta boję się o swój sprzęt. Interesuję mnie coś solidnego i taniego w jednym. Preferowany budżet to 50-75 zł. Wiem, że to mało, ale nie od razu Kraków zbudowano :) Raczej nastawiam się na U-lock albo łańcuch, ponieważ linka jest zbyt mało wytrzymała.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)

PS. Nie nastawiam się tylko do nowego sprzętu. Jeśli ktoś ma coś dobrego na sprzedaż lub ma jakiś ciekawy link do aukcji to będę wdzięczny :)

Polecam U-lock z Jula za 40 zł https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/rowery-i-motocykle/bezpieczenstwo-rowerowe/zablokuj/zapiecie-u-lock-620039/   jest bezkonkurencyjny , a oto opinia jednego z użytkowników ''W cenie do 100zł (120zł) najlepszy u-lock jaki jest na rynku. Pewnym krążkowy zamek. Brak funkcji zatrzaskiwania, trzeba ręcznie zamakać ulock przy pomocy klucza. Pałąk o przekroju kwadratowym (lepszy niż okrągły ze względu na mniejsze naprężenie przy przecinaniu) 20x20 mm liczone z gumowa osłoną. Przekrój samej stali 16x16mm. Stal nie najtwardsza (nie taka jak w u lock Kryptonite - cena 6 razy niższa) ale dzięki dużemu przekrojowi trudno jest włożyć w nożyce do metalu/prętów zbrojeniowych. Kocówki ulock są również kwadratowe i wchodzą w "kawdraotwy zamek" (nie tak jak w innych modelach okrągłe) dzieki temu po przecięciu pałąka nie ma możliwości przekręcenia - trzeba wykonać dwa cięcia żeby całkowicie odciąć pałąk od zamka. suport - uchwyt do ramy bardzo solidny. Nie możliwości, że ulock wypadnie na dziurach i wertepach. Żeby go ściągnąć trzeba otworzyć ulock kluczem Czasem za krótki w szczególności przy spinaniu dwóch rowerów. Przy zapięciu jednego roweru nie ma problemu (nawet o znak drogowy który ma dużą średnice rury) ''

@fotofx

@karolzaw96

Nie ma u-locka w cenie poniżej 100 zł, który był by warty uwagi, przynajmniej ja takich nie polecam. 

Co do opinii użytkownika ze strony: 

wszystkie u-locki zamykają się dopiero po przekręceniu kluczyka, nigdy nie było zatrzaskowych. Pałaki/ łańcuchy  o przekroju kwadratowym ponoć są trudniejsze do przecięcia, więc z tym się zgodzę.  Po przecięciu pręta o okrągłym czy kwadratowym profilu zawsze powstaje luz, dotłokowo większość u-locków trzeba ciąć z obydwu stron nie licząc modeli kryptonite z końcówka Bent Foot.

Co do jakości: materiał + wynagrodzenie, doliczmy transport do polski oraz marże dla dystrybutora oraz zysk sklepu, wiec ile to musi być warte?  :icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...