karolzaw96 Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Witam Poszukuję jakiegoś dobrego, a zarazem taniego zabezpieczenia do roweru- mianowicie Kands maestro. Do tej pory obchodziłem się bez zabezpieczenia, ale po przeprowadzce do miasta boję się o swój sprzęt. Interesuję mnie coś solidnego i taniego w jednym. Preferowany budżet to 50-75 zł. Wiem, że to mało, ale nie od razu Kraków zbudowano Raczej nastawiam się na U-lock albo łańcuch, ponieważ linka jest zbyt mało wytrzymała. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam PS. Nie nastawiam się tylko do nowego sprzętu. Jeśli ktoś ma coś dobrego na sprzedaż lub ma jakiś ciekawy link do aukcji to będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Polecam U-lock z Jula za 40 zł https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/rowery-i-motocykle/bezpieczenstwo-rowerowe/zablokuj/zapiecie-u-lock-620039/ jest bezkonkurencyjny , a oto opinia jednego z użytkowników ''W cenie do 100zł (120zł) najlepszy u-lock jaki jest na rynku. Pewnym krążkowy zamek. Brak funkcji zatrzaskiwania, trzeba ręcznie zamakać ulock przy pomocy klucza. Pałąk o przekroju kwadratowym (lepszy niż okrągły ze względu na mniejsze naprężenie przy przecinaniu) 20x20 mm liczone z gumowa osłoną. Przekrój samej stali 16x16mm. Stal nie najtwardsza (nie taka jak w u lock Kryptonite - cena 6 razy niższa) ale dzięki dużemu przekrojowi trudno jest włożyć w nożyce do metalu/prętów zbrojeniowych. Kocówki ulock są również kwadratowe i wchodzą w "kawdraotwy zamek" (nie tak jak w innych modelach okrągłe) dzieki temu po przecięciu pałąka nie ma możliwości przekręcenia - trzeba wykonać dwa cięcia żeby całkowicie odciąć pałąk od zamka. suport - uchwyt do ramy bardzo solidny. Nie możliwości, że ulock wypadnie na dziurach i wertepach. Żeby go ściągnąć trzeba otworzyć ulock kluczem Czasem za krótki w szczególności przy spinaniu dwóch rowerów. Przy zapięciu jednego roweru nie ma problemu (nawet o znak drogowy który ma dużą średnice rury) '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolzaw96 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Dzięki bardzo, na pewno nie omieszkam zajrzeć do Juli i obejrzeć z bliska, ale boję się, że jego wielkość będzie niewystarczająca. Czekam także na jeszcze jakieś propozycję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 W Juli mają też większego U-lock-a widziałem w Szczecinie może w innych też mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 21 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 @fotofx @karolzaw96 Nie ma u-locka w cenie poniżej 100 zł, który był by warty uwagi, przynajmniej ja takich nie polecam. Co do opinii użytkownika ze strony: wszystkie u-locki zamykają się dopiero po przekręceniu kluczyka, nigdy nie było zatrzaskowych. Pałaki/ łańcuchy o przekroju kwadratowym ponoć są trudniejsze do przecięcia, więc z tym się zgodzę. Po przecięciu pręta o okrągłym czy kwadratowym profilu zawsze powstaje luz, dotłokowo większość u-locków trzeba ciąć z obydwu stron nie licząc modeli kryptonite z końcówka Bent Foot. Co do jakości: materiał + wynagrodzenie, doliczmy transport do polski oraz marże dla dystrybutora oraz zysk sklepu, wiec ile to musi być warte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 23 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Wyprodukowanie iPhone 6 to koszt 200$ cena detaliczna 600$ ile to jest warte , tyle ile ktoś zapłaci , każdego u-lock-a pokonam w miej niż 2 minuty tyle są warte najlepsze u-lock-i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.