Skocz do zawartości

[kierownica] 25.4 czy 31.8 wasze opinie

vip79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jak to się ma do wagi Bikera.

Ważę ok. 100 kg. Czy Mam teraz giętą 31,8 ale chciałbym zmienić na prostą 25,4.

Czy przy mojej wadze ta cieńsz się nie złoży. (Jeżdżę w maratonach)

Pozdrawiam

Napisano

nie ma powodu sie zlozyc. kiedys taki byl standard dla wszystkich wag rowerzystow.

po prostu nie kupuj modelu bardzo lekkiego. wybierz raczej ciezki model czyli okolo 200 gram. dla bezpieczenstwa.

to było w moim pierwszym poście:

dokładnych danych nie podałem ale napisałem tu o mniej typowych mostkach (długich o jak największym kącie)- nie twierdziłem, że w ogóle są problemy z mostkami na 31,8 bo to byłby nonsens.

Piszesz, że "dziś nie stosuje się takich długości" (135mm) - widzisz, mnie to nie obchodzi, co "się stosuje". Uważam, że o ile jakieś zamiany w komponentach nie zagrażają bezpieczeństwu mojemu czy roweru, to jeśli zmiany te służą temu, co chcę osiągnąć - to wszystko jest ok. To ja jestem od decydowania, na jakim rowerze będę jeździł. Już założyłem mostek odwrotnie- dzięki temu pochyliłem się do przodu i jak piszesz zmieniła mi się sterowność - tyle, że na plus mi się zmieniła :D . A wiem, że jeśli założyłbym jeszcze dłuższy, z jeszcze większym kątem, to byłoby jeszcze lepiej.

Rzeczywiście dziwię się, że jest takim problemem sprowadzenie jednego konkretnego mostka. Przecież dystrybutor bierze partię towaru co jakiś czas - bierze standardowe najczęściej kupowane mostki np. firmy BBB - co mu szkodzi dodatkowo wziąć jedną sztukę jakiegoś bardziej udziwnionego - tym bardziej że prawie błagałem go o to przez telefon :wink: - widać mu nie zależy na kliencie...

Ale odbiegamy od tematu - zaraz nas skasują. :wink:

moze i nie obchodzi cie co sie stosuje ale kupic tego nie mozesz heh. wiec cie moze nie obchodzic ale to i tak nie zmieni twojej sytuacji co?

Napisano

ja tez se jestem od decydowania ale chocbym nie wiem jak chcial to dla mnie pewnych rzeczy robic nie beda. :D wiec chcac nie chcac musze isc na kompromis. czy dlatego ze nie masz takiego mostka to nie jezdzisz na rowerze w wyrazie buntu dla olewania przez dystrybutorow? :D

No myślałem nad zestawem Tioga Taskforce+mostek Smica

Czy nie będzie za delikatne??

Pozdrawiam

kierownica tak. mostek - hm raczej nie bo jest za lekki. wybierz ciezszy model tak jak kierownice. oszczednosc na wadze moze sie zle odbic na trwalosci i sztywnosci konstrukcji.

Napisano

ja tez se jestem od decydowania ale chocbym nie wiem jak chcial to dla mnie pewnych rzeczy robic nie beda. :D wiec chcac nie chcac musze isc na kompromis. czy dlatego ze nie masz takiego mostka to nie jezdzisz na rowerze w wyrazie buntu dla olewania przez dystrybutorow? :D

ale te mostki są produkowane - jedynie gamonie dystrybutorzy nie chcą ich sprowadzić :!!: - nawet po usilnych prośbach i propozycjach wcześniejszej wpłaty na konto. Oczywiście , że jeżdżę na takim mostku jaki mogę mieć.

moze i nie obchodzi cie co sie stosuje ale kupic tego nie mozesz heh. wiec cie moze nie obchodzic ale to i tak nie zmieni twojej sytuacji co?

Pewnie , że MOJEJ nie zmieni - ale ten, kto się zastanawia nad wymiarem może wziąć to co napisałem pod uwagę. I tyle.

Ty tobo, zdaje się, zwyczajnie się czepiasz. Najpierw nie czytasz uważnie postów i piszesz teksty w rodzaju

"po co taka bzdura, co?" a potem to już, jak nasi politycy, idziesz w zaparte. :P

Napisano

tobo to jaki zestaw byś mi polecił.

w tej chwili mam Krossa A6. Jest tam zestaw: gięta Truvativ Team i taki sam mostek TT.

Chciałbym wymienić na prostą i węższą, a przy okazji chciałbym zbić troszkę wagę rowerku.

Czekam na propozycję i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...