Tomas29 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Witam. Mam karbonową ramę, ale sztycę stalową. Chciałbym podczepić holem syna na małym rowerku. Mam obawy czy takie obciążenie nie wpłynie negatywnie na ramę przy sztycy. Przerabiał ktoś temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 19 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Wiesz, że jazda z dzieckiem na holu to nie jest dobry pomysł Nie obawiaj się o sztycę i ramę, tylko o dziecko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 a to twierdzisz, że bezpieczniej puścić samopas czy w ogóle nie puszczać na rower bo niebezpiecznie, w sumie niech siedzi w domu....nie nie tędy droga to rozwiązanie się sprawdza i to doskonale a co do pytania kolegi to teoretycznie karbon jest mocniejszy od alu a alu znosi takie coś dobrze, po 2 latach moge powiedzieć że uszczerbku rama nie doznała więc myślę, że wytrzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas29 Napisano 22 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Wiesz, że jazda z dzieckiem na holu to nie jest dobry pomysł Nie obawiaj się o sztycę i ramę, tylko o dziecko Możesz uzasadnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 zależy czy masz wylajtowaną ramę (ok 1000g) bo te super lekkie nie są mocniejsze od aluminiowych, i mają strasznie chude mocowanie sztycy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.