stilon Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Witam. Jako że z baterią w moim telefonie (LG G2) coraz słabiej zacząłem zastanawiać się nad zegarkami z GPS. Poszukuję sprzętu który umożliwi mi udostępnianie treningów na endomondo. Czy oprócz 2 wymienionych są jeszcze jakieś inne które umożliwią zapis i udostępnienie treningu bez pomocy smartfona (może Polar ?). Miałem swego czasu Sony SW2, fajny sprzęt ale wymaga współpracy z telefonem po bluetooth a to już skraca czas pracy baterii. Jak jest generalnie z wygodą używania i przerzucania treningów z zegarka ? Nadmienię że LG G2 ma niewymienialną baterię. Za wszelkie sugestie/podpowiedzi będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Nadmienię że LG G2 ma niewymienialną baterię. Bateria jest wymienialna tylko wiąże się to z utratą gwarancji bo musisz rozebrać telefon ale da się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stilon Napisano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Marcin9 wiem o takim sposobie jednak bardziej skłaniam się ku zewnętrznemu urządzeniu (wygoda). Denerwuje mnie to ciągłe wyjmowanie telefonu i robienie pauzy (wbudowana autopauza często świruje). Także chyba zegarek tylko który ? Poza tym jak patrze na wymianę baterii (rozebranie/rozklejenie) połowy telefonu to robi mi się słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolunio Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Garmin Fenix 3 mam i polecam Ma wi fi także bezpośrednio przesyla przez garmin connect do endomondo. Jak kupować to raz a dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stilon Napisano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 kolunio nie ta półka cenowa Coś w cenie sw3 (+-600zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolunio Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Dobre opinie zbiera polar m400 tylko nie wiem jak z przesyłaniem do endomondo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 W sumie to każdy zegarek Garmina co ma GPS i łączy się z Garmin Connect spełni Twoje oczekiwania Jedynie wybierz ten który oferuje najdłuższy czas pracy z włączonym GPS. Ja mam akurat Vivoactive (którego polecam) i wszystko ładnie działa. Aktywność synchronizuje mi się automatycznie z Garmin Connect, następnie mam podpięte pod niego Endomondo, Stravę i wszystko automatycznie się wrzuca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stilon Napisano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Patryke dzięki za info, o to chodziło. Mam jeszcze pytanie o synchronizację endo-garmin connect. Sparowałem obydwie platformy (dla próby), dodałem ręcznie trening w connect, przeszedł on automatycznie do endomondo, jednak w endo jest widoczny tylko w treningach/historii. Nie widzą go znajomi. Trening jest ogólnodostępny, o co chodzi, dlaczego go nie widać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Często pierwsza aktywność po sparowaniu służy do synchronizacji obydwu platform, zerknij czy też jest problem z kolejną.Ogólnie z tego co pamiętam jak to robiłem to było bardzo proste i nic nie musiałem ustawiać Bardzo przydatnym bajerem w zegarku jest możliwość wyboru rodzaju aktywności. Jak np. biegam to wysyła mi się jako bieganie na Stravie czy Endomondo. A jakbym chciał zmienić później w Garmin Connect to muszę i wszędzie ręcznie zmieniać Chodzi o to, że w niektórych tańszych biegowych zegarkach nie ma podziału na aktywności i wszystko leci jako jedna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stilon Napisano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Dodałem 2 treningi ręcznie na Garmin Connect i to samo, są widoczne na endomondo tylko w moich treningach/historii. Nie są ogólno-widoczne dla znajomych. Dziwne ? Może po zrzucie z zegarka będą widoczne ? No ale tego lepiej się dowiedzieć przed ewentualnym zakupem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Dokładnie, jak będzie dodawane z zegarka, a nie ręcznie to powinno działać prawidłowo. A dodajesz plik gpx? Według mnie tutaj zegarek nie ma nic do gadania i musi działać ;-) gwarantuje, że z vivoactive bangla aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stilon Napisano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Nie dodaję żadnego pliku gpx. Wchodzę na stronę connect i dodaje ręcznie trening (dla sprawdzenia). Trening ładnie z automatu idzie na endo, jednak jak pisałem wcześniej jest on widoczny tylko u mnie (na endo w zakładkach trening i historia) i to tylko też na komputerze (w mobilnej wersji endo nic nie widać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Jestem prawie pewien, że to jest kwestia ręcznego dodawania - nie traktuje tego jako pełnowartościowy trening z zapisu z urządzenia tylko właśnie taka notatka. Jak będziesz miał urządzenie które się synchronizuje z Garmin Connect to nie będzie problemu. Mam Edge 810, Vivoactive - tu i tu nie ma problemów. Sporo znajomych też używa zegarków Garmina i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joesatch Napisano 20 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Nie jest to kwestia ręcznego dodawania. Gdy nie korzystam z garmina, zapisuję trasę w Navime, później zrzucam ją do pliku i w domu spokojnie dodaje do garmin connect. Jedyna różnica jaką widać w porównaniu do pliku zapisanego przez urządzenie garmina to fakt że GC nie rozpoznaje urządzenia za pomocą którego została trasa zarejestrowana. Pozostałe "czary" dzieją się z automatu zawsze tak samo tj. przerzuca do stravy i endo nie zmieniając żadnych ustawień prywatności etc. Szukaj w ustawieniach, tam coś musisz mieć skopane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stilon Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Vivoactive zamówiony, zdam relację po pierwszych testach. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.