artfal Napisano 18 Lutego 2016 Napisano 18 Lutego 2016 Witam serdecznie, chciałbym kupić swój pierwszy rower crossowy, który ma służyć głównie do jazdy poza miejskiej na drogach asfaltowych oraz szutrowych. Na allegro znalazłem dwa interesujące mnie modele (głównie ze względu na przedział cenowy). W związku z powyższym proszę o pomoc w wyborze. Dodam, że Kona Dr Dew kosztowałaby mnie jakieś 150 pln mniej.Z góry dziękuję za pomoc. Kona Dr Dew http://allegro.pl/kona-dr-dew-56-tarczowe-hydrauliczne-slx-deore-wwa-i5995021070.html Haibike Lana http://allegro.pl/mega-rower-haibike-lana-shimano-deore-slx-cross-i5994672065.html
piciu256 Napisano 18 Lutego 2016 Napisano 18 Lutego 2016 haibike fajniej wygląda w sumie jedyna znacząca różnica to taka że kona ma sztywny widelec, a haibike uginacz od suntoura no i waga kony nieznana...
artfal Napisano 18 Lutego 2016 Autor Napisano 18 Lutego 2016 Haibike jest w lepszym stanie wizualnym, co do technicznego to uzyskałem informację, iż oba rowery nie wymagają wkładu finansowego. Haibike jest też sporo młodszy. Czekam na dalsze podpowiedzi.
daniel33mc Napisano 18 Lutego 2016 Napisano 18 Lutego 2016 ja brałbym Kona sztywny widelec to duzy plus ,jak bym miał wolna kase to sam bym kupił.
artfal Napisano 18 Lutego 2016 Autor Napisano 18 Lutego 2016 Jestem początkujący w tym temacie, dlatego czy mógłbyś mi powiedzieć dlaczego sztywny widelec to duży plus??
piciu256 Napisano 18 Lutego 2016 Napisano 18 Lutego 2016 pewnie ma na myśli mniejsze straty energii pedałowania, ja bym sobie tym głowy nie zawracał bo ten "amortyzator" prawie nie pracuje
artfal Napisano 18 Lutego 2016 Autor Napisano 18 Lutego 2016 Pewnie coś w tym jest tylko, że nie zawsze będę jeździł po równych asfaltowych drogach. Może w związku z tym chociaż minimalna amortyzacja była by wskazana.
artfal Napisano 24 Lutego 2016 Autor Napisano 24 Lutego 2016 Podjąłem decyzję i rower już dziś jest u mnie w domu. Wybrałem Haibike Lana, głównie dlatego, że po dokładniejszych oględzinach okazał się być w lepszym stanie i udało mi się dogadać cenowo. Mam nadzieję, że będzie mi dobrze służył. Temat uważam za zamknięty, dziękuje za poświęcony czas.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.