Bejker Napisano 17 Lutego 2016 Napisano 17 Lutego 2016 Cześć. Na dniach mój główny rower bedzie skończony i pomyślałem że już czas się wziąć za składanie i planowanie jakiegoś roweru którym dojadę do sklepu, ale też wyskocze na szutry. Wiem że na pewno chce sztywny widelec. Czego szukać? Najlepiej zacząć od ramy tylko jest masa możliwości. Gdybym wybral koła 26 poszło by z górki bo rame i koła można łatwo i tanio kupić. Gdybym wybrał 29 to na rame wydalbym minimum 2 razy więcej, koła byłyby jakies 100 zl droższe. Co wybrać ? Z 27.5 byłoby podobnie jak z 29, tylko ze jeszcze mniej ram. Myślałem czy by nie pójść w vki. Sporo ram pod 26 ma taka opcje, kupic koła pod oba rodzaje hamulców to tez nie jest jakiś duzy problem. Mam na czym jeździć więc jesli lepiej wydac te 500 zl wiecej i mieć 29era to wstrzymałbym sie troche. Jest jeszcze 1 droga: Pod rame 26 i tak kupilbym wideł pod 29. Składam rower na kołach 26 a kiedyś zmieniam ramę i kola na 29 i po problemie.
modrzew Napisano 17 Lutego 2016 Napisano 17 Lutego 2016 Jak to ma być bułkowóz to co tu ma dać 29er? Sam sobie odpowiedziałeś na początku postu - części pod 26” jest w ciul i ciut ciut i są relatywnie tanie. A nawet jeśli miałbyś taką zachciankę można się pobawić w skompletowanie czegoś co było do niedawna dość wysoką półką a stało się passe po ubiciu tego standardu. Czym będzie 29er w tym samym budżecie?
Bejker Napisano 19 Lutego 2016 Autor Napisano 19 Lutego 2016 Taki widelec sie nada? Za niecale 70 zl.
modrzew Napisano 19 Lutego 2016 Napisano 19 Lutego 2016 W innym temacie też przerabiam akcję „sztywny wideł do bułkowozu”, możesz zerknąć IMHO najważniejsze jaką długość a2c ma ten wideł. I nie patrzył bym się, że niby stalowy, bo to taką marketowa stal...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.