Skocz do zawartości

[amortyzator] Zomm ego 580 czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam się nad zmiana amortyzatora i znalazłem ciekawą cenowo alternatywę, mianowicie amortyzator zoom ego 580. Czy w cenie 129zł będzie to dobry wybór? Przyznam że szukam czegoś do 150zł. Oto jego specyfikacja:

Specyfikacja:

• Model: ZOOM EGO 580
  • Przeznaczenie: MTB
  • Rozmiar koła: 26"
  • Rozmiar steru: 1.1/8 cala
  • Skok: 100mm
  • Tłumienie bierne
  • Rura sterowa: 280mm, stal
  • Mocowanie hamulca: V-brake lub tarczowy (post mount)
  • Mechaniczna blokada skoku
  • System amortyzacji: sprężyna, elastomer
  • Korona aluminiowa
  • Regulacja napięcia wstępnego sprężyny
  • Maksymalny rozmiar tarczy: 160mm
  • Rozstaw goleni: 125mm
  • Golenie górne: stal
  • Goleń dolna: magnezowe
  • Waga: ok. 2750g
  • Kolor: biały z czarnym napisem ZOOM
  • Gwarancja: 24 miesiące

A takie coś http://allegro.pl/w-aluminium-ahead-28-trekking-szosa-3-kol-i5977435355.html tylko że 26 bo mają na stanie? Tylko asfalat i szuter. Pokazany przeze mnie jest aluminiowy w porównaniu do propozycji powyżej.

Obawiam się że kierownica przy zmianie na sztywny pójdzie zbyt w dół bo wiadomo że jest on krótszy.

Amortyzator, i właśnie z tym jest ciężko bo wszystko krótkie do kwoty która mogę wydać. Ten zoom był około 280-300zł ale to i tak pewnie nędza, znajomy pracuje w sklepie który wyprzedaje teraz części i osprzęt i akurat tak się zgadaliśmy że w tej cenie będzie. Pomyślałem że będzie to jakąś tania alternatywa i może trochę coś lepszego niż zoom tracker 550 który był wysadzany do hexagon v3 a teraz kosztuje 59zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...