Skocz do zawartości
  • 0

Trek Mynx 2013 - czy warto?

Gość Artek

Pytanie

Napisano
Cześć,

szukam roweru dla żony (wzrost 160 cm, waga ~60k.). Małżonka nie chce kupować przez internet i w grę wchodzą tylko sklepy stacjonarne. W jednym znalazłem Trek'a Mynx 2013, wystawiony jest za 2900, ale mogę ko kupić za 2500 zł. Wygląda całkiem nieźle i poważnie się nad nim zastanawiam. Pytanie do Was, czy warto, może jest coś lepszego w tej cenie?

Pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moim zdaniem nie warto. Masz niby fajna gwarancję, ale osprzęt niestety przeciętny. Mogę Ci polecić: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5982124479&reco_id=f6f6a4c9-d3d2-11e5-b331-02e028c1d167&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=16. Trzeba dołożyć 500zł, no i nie jest na miejscu, ale za to nie dostajesz roweru do przejechania się po lesie, tylko sprzęt o wygrywania zawodów. Karbonowa rama, powietrzny amortyzator, 10 biegów, komponenty minimum klasę wyższe, moim zdaniem warto. 

Napisano

Dzięki za pomysł, ale jednak cena to max 2500 i musi być sklep stacjonarny. Rozumiem ograniczenia z tego wynikające. Ogarnąłem trochę temat i roweru z lepszym amorem niż Santour XCR za 2500 nie znalazłem.

Napisano

Tu nie chodzi o to, że nie chcę dołożyć kasy do lepszego sprzętu. To będzie rower dla mojej żony, będzie z niego korzystać podczas leśnych wycieczek i dojeżdżać nim do pracy. O żadnych maratonach lub wyścigach nie ma mowy. 

Napisano

Kupiliście ten rower? Bo ja akurat mam wymiary Twojej żony i jeżdżę na takim treku więc mogę podzielić się opinią :)

Gość dorota
Napisano

Rowerem tym jezdze od 2014 roku. Jest swietny niezawodny. Dojezdzam nim do pracy i w weekendy jezdze po lasach.

Napisano

Cześć,

Spieszę donieść iż kupiłem żonie tego Treka. Jest bardzo zadowolona, wozi się lekko i przyjemnie. Zastanawiam się tylko na wyjęciem elastomera z amortyzatora, ale to może później. Krótko mówiąc, bardzo udany zakup. 

Gościu_Asiu, może i Ty podzielisz się opinią o swoim rowerze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...