Robson1989 Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Witam, na 90% mam cały lipiec wolny, szukam osoby chętnej na zagraniczny wyjazd, w sumie trasa mi jest obojętna byleby było daleko, na dzień dzisiejszy interesują mnie kraje byłej jugosławii oraz alpy, chciałbym robic 200km dziennie +/- by jak najwięcej zobaczyc, jestem z chrzanowa. jazda tylko szosowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Mam podobne plany. Chciałbym zrobić tour po Alpach ale z jak największą ilością terenu jeśli byłoby to możliwe stąd wyznaczenie kilometrażu dziennego jest niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 200 km z sakwami po Alpach to nawet po asfalcie baaaardzo ambitny plan O wypierdkach ..przełęczach w okolicy 1500-1800 metrów nie ma co pisać chociaż spowalniają dosyć solidnie. Ale jak przyjdzie łoić na Hochtor albo Stelvio to 30 km może zająć 3-4 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 chciałbym robic 200km dziennie +/- by jak najwięcej zobaczyc Hmmm... od kiedy dystans jest wprost proporcjonalny do tego ile zobaczymy podczas wyprawy? Z własnego doświadczenia mógłbym nawet powiedzieć, że nieraz jest odwrotnie (np. gdy pokonywałem trasę Zakopane-Hel w 2 dni...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robson1989 Napisano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 no widzisz w 2 dni zobaczyłes i morze i góry o te 200km dziennie się nie martwię akurat bo już szykuje formę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Extraks Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 A czy taki tour po Alpach nie jest zbyt wyczerpujący. W sensie, te wszystkie podjazdy, bo zjazdy to wiadomo. Chyba trzeba się do tego nieźle kondycyjnie przygotować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Żeby zjechać trzeba najpierw wyjechać Jak byłem ostatnio w Alpach miałem jeszcze resztki formy wyścigowej ale i tak dystanse dzienne ponad 100-120 km bardzo rzadko wchodziły, z reguły koło stówki się robiło, a to i tak raczej trzeba się było starać. Wiadomo, że jak się ktoś zaprze to więcej przejedzie...ale Alpy to nie Beskidy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robson1989 Napisano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Dlatego też srednia 200km na dzień a nie wyższa w tamtym roku byłem na wyprawie srednio 250km przez 10 dni a dopiero zacząłem jeździc w kwietniu, w tym roku jeżdżę całą zimę z wyłączeniem stycznia. Świt jest o 4:30 a zmrok o 21 chłopy co z wami? Ogrom czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.