Gość Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Posiadam rower wheeler 1600 z kołami 28 cali.Chce się dowiedzieć jaki jest obwód koła.Na oponie są oznaczenia : 45-622 700 x 43C Czy ktoś posiada podobne koła albo wie jaki to może byćobwód koła? Czy koniecznie musze zmierzyć ten obwód metodą kreda - kreska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Każda opona założona na takie samo koło będzie zmieniać jego obwód. Jedynym wyjściem jest pomiar własnoręczny. Zajmuję to 2-3 minuty, a umożliwoa dokładne zmierzenie tej wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 No dobra zmierzyłem metodą kredy i kreski - wynik wyszedł 2200 mm. Czy to możliwe? I co taki wynik mam wprowadzić do licznika? Mój licznik to Cyclocomputer Scan 5. Czy zawsze do licznika wprowadza się obwód w mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 tak jest.wpisz 2200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.