clip7 Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Po ciężkich bojach postanowiłem zakupić ten rower. Zastanawiam się tylko nad rozmiarem ramy. Mam 178cm, wewnętrzna długość nogi 83cm, waga 72kg. Przy takich parametrach kalkulator pokazuje rozmiar S. Wystarczy, że zwiększę długość nogi o 1cm, i już wskakuje M. Czy rozmiar M będzie dla mnie odpowiedni? Przy okazji chciałbym jeszcze o jedno zapytać. Jak to jest z tymi pierwszymi, płatnymi przeglądami rowerów. Czy one są obowiązkowe, aby utrzymać gwarancje producenta? Jak jest z canyonem? Edytowane 13 Lutego 2016 przez clip7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Zwróć uwagę na wymiary : S ma górną rurę 57 cm i przekrok 75 cm, a M odpowiednio 60 i 80 cm. Czyli na długość bardziej M, a na wysokość S , a poważnie to M. Poza tym wybierając S musiałbyś prawie na pewno wymienić mostek na dłuższy, a przy tym dostałbyś koła 27,5 ", nie to raczej nie ma sensu, mimo mniejszego luzu w kroku na M. S byłaby bardziej zwrotna, bo ma mniejsze koła i krótsze tylne widły, jednak jesteś chyba na nią ciut za wysoki ( myślę, że do 175 byłoby OK ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Jak wyżej, zdecydowanie M. Dodatkowo przy rurze podsiodłowej 395mm zabraknie ci sztycy, więc S-ka odpada. Ja przy nodze 83 cm i rurze podsiodłowej 444 mm jestem 4 cm od ograniczenia, więc na S-ce Canyona musiałbym wysunąć sztycę centymetr wyżej niż to dozwolone. Masz tą samą długość nogi, więc będzie podobnie. Przy typowych preferencjach, M-ka będzie idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Wydaje mi się, że M z mostkiem 80 mm będzie dobrze. S-ka będzie za mała nawet z mostkiem 90 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Mam AL SLX 7.9 z 2015 roku w rozmiarze M a mam bardzo podobne wymiary co twoje 177-178 w zaleznosci od dnia ,84 cm przekrok i waga 76 w tej chwili..Model z 2015 mial podane ze ma 803 mm przekrok a spokojnie staje przy samej glowce ramy, dodatkowo jezdze w spd wiec jesli tez uzywasz spd to bedzie idealnie. Nowy model jest troszeczke dluzszy ale ma krotszy chyba mostek tak ze M jak cos tymbardziej ze 29 cali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clip7 Napisano 18 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 A jak jest z tym pierwszym przeglądem? Jest obowiązkowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syrobb Napisano 19 Marca 2016 Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Witam, mam nietypowe pytanie odnośnie rozmiarów opakowania BIKEGUARD u canyona? Do wątku canyona nie mam dostępu stąd tutaj pisze. Z góry dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi