detonator Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Witam, Proszę o pomoc. Chcę kupić żonie rower do maratonów i wpadł mi w oko na olx'ie w/w rower. - co powiecie o marce Focus ? - jak się spisuje zawieszenie ? - jakieś wady, problemy z łożyskami itp ? - czy zdarzają się pęknięcia ? - który to rocznik ? Dzięki za pomoc http://olx.pl/oferta/focus-super-bud-29-er-rock-shox-reba-monarch-slx-avid-wysylka-CID767-IDd7eRn.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) http://fabiankoper.cba.pl/?page_id=46 sam wiesz że osprzęt jako taki myslę że koło 2800 warto zapłacić. Edytowane 12 Lutego 2016 przez Artwro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Osprzęt jako taki, ale 2800 to trochę za mała cena tak mi się wydaje Poza tym, sprzedający nie zejdzie więcej niż 99 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 To ma być na maratony płaskie czy górskie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 W większości górskie. MTB Bike Maraton, Śnieżka i kilka innych, ale generalnie górskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) A tak pytam bo na tej focie strasznie stroma sterówka jest. Nie wiem czy to nie będzie problem na zjazdach. Edytowane 12 Lutego 2016 przez ishi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Poczekaj chwilkę,wiem jak to jest( na już)bo sam tak kupuję,ale na pewno coś opusci.Na drogie rzeczy nie ma wielu chętnych,zakupiłem kółka za 1800 złociszy ale zaczęło się od 2500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 No targował się będę, wiadomo Kąt główki według tabeli ma bez mała 70 stopni, więc deczko mało, ale może właśnie ten rozmiar koło 29 nieco to nadrobi ( tzn zdolność pokonywania przeszkód ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Napisz może do kolegi wojtas7. Wiem, że on gania na 29er górskie trilogy i inne może coś podpowie w kwestii geo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 A samą kwestie jakości i osprzętu do ceny jak oceniacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Sama marka znana i ceniona choćby w kolarstwie. Grupa Katiusza korzystała z ich sprzętu więc już to o czymś świadczy. Kąty są ostre ale raczej takie mają być w tego typu rowerze. Większe koło tutaj zrekompensuje co nieco na zjazdach. Co do reszty rower na moje oko zadbany i powiedzmy, że przyzwoicie wyposażony. Trzeba jednak zrobić co nieco przeglądu i wywalić na pewno tą korbę i hydraulikę. Może nie od razu ale jednak. Pasuje rower pomacać przed kupnem i tu się okaże co tam jest grane z zawieszeniem. Piasty na bank do przynajmniej oblukania jak wygląda sprawa smarowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Dzięki koledzy za pomoc w temacie Właśnie wróciłem z rowerem. Cena nieco urwana, ale tylko symbolicznie. Co do minusów: - delikatny luz na tulejce dampera - obdarte korby - przedni hamulec działa średnio dobrze - kilka głębszych rys na tylnych widełkach - tylna opona do wymiany - pokrętło blokady dampera obraca się dookoła, ale działa. Generalnie rower na pewno sporo śmigał. Widać to po np korbach. Widać też nieumiejętnie przeprowadzony serwis, bo na miskach suportu są głębokie wcięcia - sądzę, że po śrubokręcie Na pewno korby wymienię, bo mam w ładnym stanie. Hample też do wymiany. Do łożysk zawieszenia, korb, kół i suportu zajrzę w przyszły weekend. Na pewno rozbiorę też widelec. Tak czy siak, uważam, że żonka ma fajny rower do ścigania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi