Skocz do zawartości

[amor przód] rock shox duke c

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem amor rock shox duke c, prawdopodobnie model z 2003 roku bo ma srebrną koronę. Ponieważ jest czerwony a mój rower czarny to chce dać go do malowania. Najlepiej byłoby dać same dolne golenie ale najpierw trzeba go rozkręcić. Próbowałem znaleźć w internecie jakieś instrukcje ale nic nie znalazłem. Wiem jedynie że literka c oznacza że jest to wersja oem. I teraz proszę Was o pomoc. Czy łatwo taki amor rozkręcic i skręcić tak by nic nie popsuć? Co będę do tego potrzebował? Wiem że w jednej goleni jest sprężyna z asystą powietrza a w drugiej olej. Doradźcie czy brać się za to samemu czy może w ogóle olać rozkręcanie i dać cały amor do pomalowania :) Pozdrawiam

Napisano

Masz rację, źle to nawet nie wygląda ale jak na mój gust trochę zbytnio rzuca się w oczy :) Myśle że wszystko czarne będzie wyglądało skromniej :P Dzięki za podpowiedź, na stronce jest rzeczywiście wszystko czego dusza zapragnie. Nie wiem czemu sam na to nie wpadłem.

Napisano

no więc właśnie :) wypraszam sobie lenia ;) A wracając do tematu to instrukcję znalazłem, kosmicznych narzędzi do tego nie potrzeba ale boję się trochę sam w tym grzebać. Robicie sami takie rzeczy serwis itd.? Czy zostawiacie to raczej pseudo fachowcom z serwisu :)

Napisano

a instrukcje serwisowe do Duke'a sa sie gdzies znalezc? bo z instrukcji uzytkownika ze strony RS'a mozna sie tylko dowiedziec po ilu godzinach jazdy oddac amor do autoryzowanego serwisu :angry2:

Napisano

na stronie rs'a sa wszystkie niezbedne instrukcje serwisowe (brakuje tylko starszych modeli). ciebie interesuje to.

ha! dzieki! na sam dol strony nigdy nie zjechalem tak wiec tez nie zauwazylem tej instrukcji... :blush:

Napisano

WItam, czy udało się koledze rozkręcić? Mam ten sam problem, nie wiem zdjąć lagi. Jeśli Ci się udało daj kilka rad. Pozdrówko

nie uwierzysz, ale trzeba uzyc mlotka :), kazdy rs tak ma. odkrec srobki mocujace (te na dole) ok 3 obroty, a nastepnie walnij mlokiem w srobke z lewej goleni (najlepiej przez jakis drewniany kocek).

• 8 miesięcy temu...
Napisano

witajcie ;) mam duke xc i chce się sam zabrać za jego serwis... pytanie jakim olejem go zalać tzn jaki kupić, za wszelką pomoc serdeczne dzięki!! pozdro

• 7 miesięcy temu...
Napisano

ostatnio zabrałem się za serwis mojego Duke XC i powiem szczerze że jest to banalnie proste, mam tylko jedno pytanie, jak oddzielić górne golenie od dolnych ponoć młotkiem ale ja się trochę boję... uchmanek możesz sprecyzować dokładnie w jakiej pozycji ma być amor i w co uderzać młotkiem i jak ciężko to rozłączyć?

ok mam znalazłem w manualu... sorry za zamieszanie

Napisano

a czy ktoś wie jak zdemontować uszczelki w dolnych goleniach? u mnie wygląda to jakby były przyklejony, ale pewnie się mylę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...