BartoszB1990 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Cześć, Dzisiaj odebrałem swój nowy rower - Romet Rambler 27.5 2.0 2015, złożyłem, ustawiłem zaciski tak, aby nie ocierały o nie tarcze i mam pytanie. Tarcze nie ocierają, koła zdają się nie mieć oporów, ale... na zatrzymanym kole, zaciśnięcie hamulca powoduje wyginanie tarczy, tak jakby tylko z jednej strony były dociskane. Powtarzam, że nic nie ociera, ale skoro taki efekt wywołuje zaciskanie hamulców na zatrzymanych kołach, czy nie jest to niezdrowe dla tarcz i klocków? No chyba, że te hamulce już tak maja, nie jest to w końcu kosmiczna technologia ;] Z góry dzięki i pozdrawiam BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Wszystkie mechaniczne tarczówki tak mają bo ruchomy jest tylko jeden klocek. To normalne. Edytowane 11 Lutego 2016 przez Pidzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Mają ale to powinno być tylko w nieznacznym stopniu. Nieruchomy klocek jak najbliżej tarczy a ruchomy tak jak chcesz aby był skok klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi