Raptor Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Piasta na obręczy grand rock, kupiona z drugiej ręki. Jej celem było przejechać kilkaset km zanim kupię lepsze koła, zadanie wykonała w 100% i po 1000km bębenek przestał chodzić . Łożyska już zostały wyjęte, ale teraz problem jak rozkręcić ten %#@%$^ bębenek i wprawić go w ruch? Ludzie z serwisu (bez oględzin)powiedzieli, że jedynym wyjściem jest wymiana całego wnętrza piasty, co niebardzo mi się uśmiecha. Czy ktoś miał podobny problem? Co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewes Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Plukanie bebenka w benzynie ekstrakcyjnej...Bankowo pomoze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 bebenek jest w zasadzie nierozbieralny i jezeli przestal dzialac, to nalezy go wymienic. szana na to, ze polkanie w beznynie pomoze jest bliska zeru, ale istanieje taka mozliwosc. jesli sie na to zdecydujesz to nie zapomnil pozniej wysuszyc i nasmarowac!! wiecej o rozbiraniu bembna znajdziesz tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Ja jednak radził bym rozebrać bębenek według opisu na stronie podanej wcześniej, nie jest to wcale trudne a może uda się znaleźć przyczynę awarii. Ja ostatnio rozebrałem i nasmarowałem zapadki towotem, żeby przestał tak dzwonić (nie mówcie, że tak się nie robi bo ja w to nie wierzę ) P.S. Przestał chodzić to znaczy, że nie blokuje si przy pedałowaniu czy zablokował się i masz ostre koło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raptor Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Mam ostre koło:) Może ktoś chce kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Babcia jak idzie do smieci to przynajmniej rozbierz. Wiem że od lx jest rozbieralny bo kumpel rozebral i nawet zlozyl i chodził jakies 4 000km a potem wymienil kolka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raptor Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Ok, już mam osobno bębenek, ale bieżnia strasznie mocno siedzi :/ Poleży przez noc w wd 40 i zobaczymy co jutro Dzięki za link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 A w dobrą stronę odkręcasz? (nie denerwuj się za to pytanie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raptor Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Spoko, robię wszystko tak jak jest w tym opisie Pamiętajcie nic na siłę, czasami tylko trzeba wziąć większy młotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.