Skocz do zawartości

[Piasta]Deore lx FH-m570 zapieczony bębenek

Raptor

Rekomendowane odpowiedzi

Piasta na obręczy grand rock, kupiona z drugiej ręki.

Jej celem było przejechać kilkaset km zanim kupię lepsze koła, zadanie wykonała w 100% i po 1000km bębenek przestał chodzić :P.

Łożyska już zostały wyjęte, ale teraz problem jak rozkręcić ten %#@%$^ bębenek i wprawić go w ruch?

Ludzie z serwisu (bez oględzin)powiedzieli, że jedynym wyjściem jest wymiana całego wnętrza piasty, co niebardzo mi się uśmiecha.

Czy ktoś miał podobny problem? Co z tym zrobić?

bebenek jest w zasadzie nierozbieralny i jezeli przestal dzialac, to nalezy go wymienic. szana na to, ze polkanie w beznynie pomoze jest bliska zeru, ale istanieje taka mozliwosc. jesli sie na to zdecydujesz to nie zapomnil pozniej wysuszyc i nasmarowac!!

wiecej o rozbiraniu bembna znajdziesz tutaj.

Ja jednak radził bym rozebrać bębenek według opisu na stronie podanej wcześniej, nie jest to wcale trudne a może uda się znaleźć przyczynę awarii. Ja ostatnio rozebrałem i nasmarowałem zapadki towotem, żeby przestał tak dzwonić :angry2: (nie mówcie, że tak się nie robi bo ja w to nie wierzę :) )

P.S.

Przestał chodzić to znaczy, że nie blokuje si przy pedałowaniu czy zablokował się i masz ostre koło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...