Skocz do zawartości

[Rama] Czy ta rama jest odpowiednia ?

ronitl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

182/82 cm użytkownika i rama 20 cali za mała ?

Sorry ale nie ogarniam ...

Przy tych parametrach rama powinna być akurat na wymiar ...

Jednak co zawsze powtarzam najlepiej się przymierzyć .

Pozdro

Napisano

Nie mam zbyt dużych pieniędzy przeznaczonych na rower a co nowe to fajna tylko rama a podzespoły altus tragedia. Ten jest taki zły tak szczerze Dziś muszę dać znać kolesiowi czy biorę czy nie. Doradzcie chłopaki bo nie ogarniam.

Napisano

Z tego widelca to już nic nie będzie ...

Ten XCR jest z serii czarnych goleni które się wycierały w błyskawicznym tempie ... co zresztą widać na foto.

W tym punkcie specyfikacji możesz się potencjalnie szykować na zgrzyt finansowy. 

Zainteresuj się tym :

http://olx.pl/oferta/skromna-i-stylowa-bestia-gt-zaskar-expert-deore-lx-CID767-IDaXNzl.html#5178f5f84b

Podpytaj o rozmiar przy twoich parametrach powinieneś celować w okolice 18 - 20 cali bo nikt nie wie co lubisz, jak będzie OK to się umów na oględziny/przymiarkę i jak będzie OK to się targuj ...

Wygląda to dobrze ... jak nie masz zamiaru latać ostro po górach to się nie przejmuj że rower ma V`ki ... potencjalnie mniej awaryjne i tańsze w eksploatacji.

Pozdro 

Napisano

Witam ... chłopaki pojechałem, przymierzyłem  Centuriona backfire 400 na żywo i rowerek pasuje jak ulał. Pomyliłem się trochę przy mierzeniu nogi od wewnątrz :D teraz na spokojnie do ściany od poziomiczki wyszło 84 cm. Rowerek dosłownie raz może jeżdżony praktycznie nóweczka i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że warto było obejrzeć go na żywo... Zostałem posiadaczem tego Centuriona oczywiście :) Dzięki wielkie za wszelkie rady chłopaki... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...