mintay Napisano 10 Lutego 2016 Autor Napisano 10 Lutego 2016 Kiedyś próbowałem z piastą Sturmey Archer od wózka inwalidzkiego. Miała szybkozamykacz (guzik popychający kulkę w zapadce). Ten szybkozamykacz był najprawdopodobniej przyczyną luzów od których delikatnie kołatało całe koło (kulka poddawała się naciskowi całego roweru i tworzyła się szczelina). Niemniej jednak zastosowano tam ośkę 14mm (gwintowaną) w którą wchodzi ośka 10tka. Zastanawiam się nad czymś, gdzie nie będzie ok. 0,15mm luzu na wkładanie i zdejmowanie koła. Fotka piasty z szybkozamykaczem (świetne rozwiązanie do rozwiązań mobilnych): Akurat piastę do lewusa mam a może i nawet 2 Na ośkę w kształcie stożka? Czy może jakieś "inwalidzkie" rozwiązanie?
Mod Team Puklus Napisano 10 Lutego 2016 Mod Team Napisano 10 Lutego 2016 Nie no, piasta reynoldsa, rasowy lewus W jednej jak pamięta są łożyska, w drugiej sam korpus. To na zdjęciu to hamulec bębnowy czy mi sie zdaje ?
Alsew Napisano 11 Lutego 2016 Napisano 11 Lutego 2016 czy ktoś kiedykolwiek tego próbował? 14mm lub 20mm? rozmowa o zębach nie ma większego sensu, już ich nie mam. Jak dla mnie z tymi pomysłami powinieneś zostać królem działu "druciarstwo rowerowe" na naszym forum...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.