Skocz do zawartości

[opony] szybkie na asfalt

HexagonV6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam i za razem to mój pierwszy post wiec sie przywitam :blush:

No to dobra przejdzmy do sedna zeby sie nie nudzilo... (Dodam, ze przeczytalem juz chyba wszystkie posty o oponach do roweru :034: )

Chce sobie sprawic opony na asfalt mam kola 26 i rower Kross hexagon v6 wiec chyba nie wiem, ale szerokosc 1,75 bedzie odpowiednia... czy moze mniejsza... ?

Czy ktos moze mi doradzic jakie opony mam wybrac jezeli w 99% smigam po asfaltach ?

Chce na nich miec szybka jazde bez oporow... wiecie o co chodzi chce opony zeby szybko jezdzic na rowerze...

no ja mam gorala wiec nie wiem czy nie bedzie problemu wiec wiecie... :unsure:

Ok to czekam na sugestie co kupic ?

EDiT:

Mam troche moich propozycji...

KENDA Continental Travel Contact

RUBENA V66 FLASH 1.75

k-rad ?

khan ?

No, ale mowcie mi moze inne propozycje ?

Napisano

Witam, ja równierz poszukuję takiej opony choć trochę więcej jeżdze po lekim terenie ale mam dosyc hałasu i dużych oporów po wyjechaniu na asfalt . Zainteresowałą mnie właśnie opona KENDA Continental Travel Contact wydaję byc sie idealna do takich celów ale wolałbym posłuchać zdania bardziej doświadczonych :P

Znajomy ma podobna opone nie znam niestety modelu ani firmy, ma problem ponieważ opona gdy jedzie na rowerze rozpłaszcza się i klockami z brzegu stawia duże opory i nie jest to problem w napompowaniu ?

Może ktoś wie jak zachowuje się ta własnie opona KENDA Continental Travel Contact

Napisano

Author Slick 26x 1.5 bardzo dobrze odprowadzają wode kosztuja 31.90 i są świetne na asfalcie, bardoz szybko sie na nich jeździ, zero oporów tocznia, super

Napisano

hexagon ale polecasz kendy kwest czy authora slicka bo nie wiem ?

jesli kendę to nie sądzę żeby się nia dobrze jeździlo w terenie....

Napisano

Authory drozsze wiec lepsze a na kendach jezdzilem w terenie jedyny minus to jest to, ze wszystko sie czuje na sobie cale dragania no i wiadomo w teren to nie pojezdzisz nimi bo bog wie jakim terenie....

Napisano

Na kendach jeździ się świetnie. Ja sam mam kendy 1,5 na przód i 1,75 na tył i czuć potężną różnicę na asfalcie w porównaniu z typowo górskim bieznikiem przy oponach 26x2,1. W teren jednak nie polecam, szczególnie na mokre leśne dróżki. To jest jak jazda na sankach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...