PHEVIT Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Witam, jestem poczatkujacy jesli chodzi o majsterkowanie w rowerze wiec prosze o wyrozumialosc. Mam zamiar nasmarowac/zakonserwowac czesci rowerowe takie jak lancuch,korba,piasty,kierownica, w zwiazku z tym potrzebuje narzedzi.Bede to robil po raz pierwszy i chcialbym sie dowiedziecz jakich kluczy/narzedzi do tego potrzebuje.Jakie skuwacze polecilibyscie do 30zl?Posiadam zestaw imbusow,klucz bodajze 15 i 16 jak i srubokret.Mam zamiar dokupic klucz do korby i czy moglibyscie mi wskazac jakich jeszcze kluczy potrzebuje by nasmarowac wszystkie wymagajace tego czesci?Moje piasty to sram mth300 a Mechanizm korbowy to prawdopodobnie Altus FC-M311 175mm 42X32X22T z osłoną czarny SHIMANO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Potrzebujesz: - klucze do konusów (polecam zestaw z bitul) - byle klucz nastawny (jeśli mostek wpuszczany to odpowiednio duży) - klucz do kasety/wolnobiegu - klucz do bębenka piasty (jeśli masz kasetę) lub do rozkręcenia wolnobiegu - bacik (jest promo w bitul) Skuwacz w przypadku korzystania z częstotliwością raz na ruski rok - najtańszy - klucz do suportu - ściągacz do korb na kwadrat - kawałek śruby drobnozwojnej M8 (np. stara oś z roweru typu wigry z konusem) do przytrzymanie klucza suporty Jeśli z suportem nic się nie dzieje to polecam nie grzebać (czyli nie ma potrzeby zdejmować korb i wyciągania suportu). Jak się coś dzieje wymienić cały suport (~25zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Podepnę się pod temat: Potrzebuję jakiś specjalny klucz żeby dostać się do konusów i kulek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarek Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 nie. tylko do konusów, prawdopodobnie 22 i 23. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.