przez chwilę, zastanawiałem się również nad TRIBAN 520 FB jednak brak możliwości wymiany na szersze opony go zdyskwalifikował, ponieważ czysto szosowe, bym i tak wymienił.
Chętnie przeczytam jakieś uwagi, od osób, które na rowerach znają się bardziej niż ja, oraz może ktoś przedstawi ciekawe propozycje, których nie podałem.
Pytanie
Gość Krzysztof
Dzień dobry,
prześledziłem dużo tematów na forum, jednak nie udało mi się znaleźć nic aktualnego w podobnej tematyce do podanej kwoty.
Szukam roweru typu hybryda/fitness do kwoty 2200 złotych, brałem pod uwagę również jakiś przełaj, jednak w tym budżecie ciężko.
Nie potrzebuję amortyzatora, na obecnym rowerze mam stalowy widelec i dobrze mi się na nim jeździ.
W większości jeżdżę po mieście (80%), jednak czasem przejadę przez jakiś szuter (20%), dlatego wybór padł na ten typ roweru.
Wzrost 172, przekrok 76.
Mam kilka wymagań:
- prosta kierownica (wydaje mi się praktyczniejsza w mieście),
- hamulce v-brake, lub szczękowe,
- możliwość zamontowania błotników,
- możliwość w przyszłości wymiany opon na szersze semi-click,
- koła 28",
biorę kilka modeli pod uwagę:
- Giant Escape 2, lub 1 jeżeli uda mi się lokalnie znaleźć do tej kwoty (Śląsk),
- Kellys Physio 30 2015,
- Merida Speeder 100-V 2015,
przez chwilę, zastanawiałem się również nad TRIBAN 520 FB jednak brak możliwości wymiany na szersze opony go zdyskwalifikował, ponieważ czysto szosowe, bym i tak wymienił.
Chętnie przeczytam jakieś uwagi, od osób, które na rowerach znają się bardziej niż ja, oraz może ktoś przedstawi ciekawe propozycje, których nie podałem.
Pozdrawiam
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.