Skocz do zawartości
  • 0

hybryda/fitness do 2200 zł

Gość Krzysztof

Pytanie

Gość Krzysztof
Napisano

Dzień dobry,

prześledziłem dużo tematów na forum, jednak nie udało mi się znaleźć nic aktualnego w podobnej tematyce do podanej kwoty.

Szukam roweru typu hybryda/fitness do kwoty 2200 złotych, brałem pod uwagę również jakiś przełaj, jednak w tym budżecie ciężko.

Nie potrzebuję amortyzatora, na obecnym rowerze mam stalowy widelec i dobrze mi się na nim jeździ.

W większości jeżdżę po mieście (80%), jednak czasem przejadę przez jakiś szuter (20%), dlatego wybór padł na ten typ roweru.

Wzrost 172, przekrok 76.

Mam kilka wymagań:

- prosta kierownica (wydaje mi się praktyczniejsza w mieście),

- hamulce v-brake, lub szczękowe,

- możliwość zamontowania błotników,

- możliwość w przyszłości wymiany opon na szersze semi-click,

- koła 28",

biorę kilka modeli pod uwagę:

- Giant Escape 2, lub 1 jeżeli uda mi się lokalnie znaleźć do tej kwoty (Śląsk),

- Kellys Physio 30 2015,

- Merida Speeder 100-V 2015,

przez chwilę, zastanawiałem się również nad TRIBAN 520 FB jednak brak możliwości wymiany na szersze opony go zdyskwalifikował, ponieważ czysto szosowe, bym i tak wymienił.

Chętnie przeczytam jakieś uwagi, od osób, które na rowerach znają się bardziej niż ja, oraz może ktoś przedstawi ciekawe propozycje, których nie podałem.

Pozdrawiam

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w Activia Ruda Slaska maja rowery z 2014 Bulls cross rider fit for fun,jest to rower na piascie alfine 8 wystarczające na miasto ,przełaj ,las i lekkie goreczki.Sam go mam na stanie,rower kosztuje 2800(rocznik 2014)ale moze cos wytargujesz,jesli nie to chyba w niższych cenach maja rowerki na tradycyjnym osprzęcie,sa to rowery hybrydowe z tego co rozumiem to takiego szukasz,mozesz tez zerknąć na niego na YouTube ,do twojego wzrostu to rama najmniejsza z tej oferty,zreszta przekrok jest mocno obniżony.Zerknij tez na rowery Cube roczniki 2015 czy tez jesli znajdziesz 2014 mogą byc w dobrej ceny,cube zazwyczaj miał dobry stosunek ceny do jakości.Pozdrawiam

Gość Gość_Krzysztof
Napisano

Dzięki za odpowiedź.

Ciekawy ten bulls jednak posiada tarczowe hamulce, oraz amortyzator, więc odpada.

Czekam nadal na jakieś ciekawe komentarze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...