Tassajara21 Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Co wybrać? Znaczenie ma: siła hamowania, modulacja, bezawaryjność i cena.Magura Marta - używane 350 złShimano SLX - nowe 450 złShimano XT - nowe 550 zł
tobo Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Marta nie jest produkowana od paru lat - będziesz miał dostęp do części zamiennych jeśli coś się stanie? Slx i xt nie różnią się w istotny sposób. Z tych dwóch (czy ogólnie trzech) Shimano są bardzo popularne i mają dobre opinie.
SovaLTD Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Można by rzec, że SLX i XT to jedno i to samo, tylko różnią się napisem i inną regulacją klamki. Jeśli ci na tym nie zależy to oczywiście SLX - tańsze
Tassajara21 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 Zakupiłem SLX z okładzinami żywicznymi, z rabatem "kupon za newsletter" i przesyłką gratis - za 435 zł.Wydaje mi się to optymalnym wyborem.Zobaczę jak sprawują się okładziny żywiczne, a z czasem jak mi się zetrą, to przejdę na metaliki.Chyba, że warto pozbyć się żywicznych okładzin od ręki?Na razie do DH mi daleko, jeżdżę głównie po lasach.Co radzicie?
Marcin9 Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Chyba, że warto pozbyć się żywicznych okładzin od ręki? Lepszym wyjściem był by zakup od razu z metalikami. Rożnica w cenie około 50zł a komplet kloców metalicznych z radiatorami kosztuje 160zł a bez radiatorów 100zł
Tassajara21 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 Z metalicznymi cena była dużo wyższa, niestety.
Marcin9 Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 dużo wyższa, Na allegro z metalikami kosztują 50zł więcej Więc nie wiem czy aż tak dużo w porównaniu do nowych klocków. Ale skoro już kupiłeś to ta dyskusja jest bez sensu jak zużyjesz klocki to wtedy je wymienisz.
Tassajara21 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 Dziękuję wszystkim za pomoc i cenne uwagi.
skjaatel Napisano 10 Lutego 2016 Napisano 10 Lutego 2016 Kup na przód metaliki bez radiatorów, z tyłu zostaw organiczne i będzie git.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.