Tassajara21 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Co wybrać? Znaczenie ma: siła hamowania, modulacja, bezawaryjność i cena.Magura Marta - używane 350 złShimano SLX - nowe 450 złShimano XT - nowe 550 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Marta nie jest produkowana od paru lat - będziesz miał dostęp do części zamiennych jeśli coś się stanie? Slx i xt nie różnią się w istotny sposób. Z tych dwóch (czy ogólnie trzech) Shimano są bardzo popularne i mają dobre opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Można by rzec, że SLX i XT to jedno i to samo, tylko różnią się napisem i inną regulacją klamki. Jeśli ci na tym nie zależy to oczywiście SLX - tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 SLX'y na metalikach i tyle w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tassajara21 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Zakupiłem SLX z okładzinami żywicznymi, z rabatem "kupon za newsletter" i przesyłką gratis - za 435 zł.Wydaje mi się to optymalnym wyborem.Zobaczę jak sprawują się okładziny żywiczne, a z czasem jak mi się zetrą, to przejdę na metaliki.Chyba, że warto pozbyć się żywicznych okładzin od ręki?Na razie do DH mi daleko, jeżdżę głównie po lasach.Co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Chyba, że warto pozbyć się żywicznych okładzin od ręki? Lepszym wyjściem był by zakup od razu z metalikami. Rożnica w cenie około 50zł a komplet kloców metalicznych z radiatorami kosztuje 160zł a bez radiatorów 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tassajara21 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Z metalicznymi cena była dużo wyższa, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 dużo wyższa, Na allegro z metalikami kosztują 50zł więcej Więc nie wiem czy aż tak dużo w porównaniu do nowych klocków. Ale skoro już kupiłeś to ta dyskusja jest bez sensu jak zużyjesz klocki to wtedy je wymienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tassajara21 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Dziękuję wszystkim za pomoc i cenne uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Kup na przód metaliki bez radiatorów, z tyłu zostaw organiczne i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tassajara21 Napisano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Dzięki za sensowną uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.