szczurozor Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Witam. Jak na załączonym zdjęciu: w lewym bucie z podeszwy wysunęła mi się blacha trzymająca blok. Próbowaliśmy to już podważać śrubokrętem i wsunąć z powrotem, jednak nie udało się już tego zrobić solidnie i po kilku kilometrach wyskoczyło znów. Miał ktoś podobny przypadek? Da się to naprawić? (szewc się nie podjął) Jakieś sugestie, podpowiedzi, porady?
beskid Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Raczej nie do uratowania bo w tym miejscu działają spore siły. Dlatego naprawdę solidne buty mają zupełnie inne rozwiązanie uniemożliwiające podobne przypadki.
SovaLTD Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Może spróbuj tak jak poprzednio robiłeś, tylko z jakimś mocnym klejem. Jakbyś znalazł odpowiedni to powinno trzymać.
szczurozor Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 No właśnie też myślałem o jakimś kleju. Ale jaki żeby skleił metal z gumą i to naprawdę mocno, bo (jak również Kolega Beskid zauważył) jest to miejsce pracujące ciągle pod dużym obciążeniem. Żywica epoksydowa da radę?
SovaLTD Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 poszukaj na goglach kleju do gumy i metalu, albo zobacz tutaj: http://www.loctite.pl/kompletna-lista-produktw-loctite-6520.htm Bardzo dobre kleje, tylko cena trochę zaporowa
Mod Team michuuu Napisano 8 Lutego 2016 Mod Team Napisano 8 Lutego 2016 Żywica epoksydowa da radę? Nie nada się, jest zbyt krucha.
szczurozor Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 Ło panie! Ja za te buty 50zł dałem to ten klei potroi ich wartość
Mod Team michuuu Napisano 8 Lutego 2016 Mod Team Napisano 8 Lutego 2016 http://www.cx80.pl/nasze-produkty/auto-weld-spawanie-na-zimno/cx-80-auto-weld-spawanie-na-zimno
vpablov Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Ło panie! Ja za te buty 50zł dałem to ten klei potroi ich wartość to w takim razie, nadszedł ich kres
Mod Team michuuu Napisano 8 Lutego 2016 Mod Team Napisano 8 Lutego 2016 Ja za te buty 50zł dałem To każda próba reanimacji będzie zbyt kosztowna.
szczurozor Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 to w takim razie, nadszedł ich kres No cóż... Obawiałem się tego trochę, ale chyba będę musiał to dzielnie znieść. W sumie całe wybrzeże ze mną zrobiły więc robotę wykonały No dobra. Dzięki Panowie za chęć pomocy. W pracy mam klej epoksydowy. Jako że mnie to nie będzie nic kosztować przeprowadzę eksperyment. Jeśli nie przyniesie oczekiwanych rezultatów to buciki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.