szczurozor Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Witam. Jak na załączonym zdjęciu: w lewym bucie z podeszwy wysunęła mi się blacha trzymająca blok. Próbowaliśmy to już podważać śrubokrętem i wsunąć z powrotem, jednak nie udało się już tego zrobić solidnie i po kilku kilometrach wyskoczyło znów. Miał ktoś podobny przypadek? Da się to naprawić? (szewc się nie podjął) Jakieś sugestie, podpowiedzi, porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Raczej nie do uratowania bo w tym miejscu działają spore siły. Dlatego naprawdę solidne buty mają zupełnie inne rozwiązanie uniemożliwiające podobne przypadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Może spróbuj tak jak poprzednio robiłeś, tylko z jakimś mocnym klejem. Jakbyś znalazł odpowiedni to powinno trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Może żywica epoksydowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 No właśnie też myślałem o jakimś kleju. Ale jaki żeby skleił metal z gumą i to naprawdę mocno, bo (jak również Kolega Beskid zauważył) jest to miejsce pracujące ciągle pod dużym obciążeniem. Żywica epoksydowa da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 poszukaj na goglach kleju do gumy i metalu, albo zobacz tutaj: http://www.loctite.pl/kompletna-lista-produktw-loctite-6520.htm Bardzo dobre kleje, tylko cena trochę zaporowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Żywica epoksydowa da radę? Nie nada się, jest zbyt krucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Ło panie! Ja za te buty 50zł dałem to ten klei potroi ich wartość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 http://www.cx80.pl/nasze-produkty/auto-weld-spawanie-na-zimno/cx-80-auto-weld-spawanie-na-zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Ło panie! Ja za te buty 50zł dałem to ten klei potroi ich wartość to w takim razie, nadszedł ich kres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Ja za te buty 50zł dałem To każda próba reanimacji będzie zbyt kosztowna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurozor Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 to w takim razie, nadszedł ich kres No cóż... Obawiałem się tego trochę, ale chyba będę musiał to dzielnie znieść. W sumie całe wybrzeże ze mną zrobiły więc robotę wykonały No dobra. Dzięki Panowie za chęć pomocy. W pracy mam klej epoksydowy. Jako że mnie to nie będzie nic kosztować przeprowadzę eksperyment. Jeśli nie przyniesie oczekiwanych rezultatów to buciki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.