uslugifoto Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Czy to jest do przeskoczenia? Mam ramę MTB 29" z główką 14 cm a rura sterowa przycięta jest do 18 cm. Sam mostek to najczęściej ok 4 cm, a gdzie jeszcze stery? Dodatkowo sprawa się komplikuje bo rama ma taperowaną główkę a amortyzator jest zwykły, to chyba nieco zawęża możliwości? Takie stery to dodatkowo ok 1 cm... Pewnie nie ja pierwszy mam ten problem, może co bardziej doświadczeni coś doradzicie?
grande1970 Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Mialem taki amor i w moim przypadku wyszli na styk, bo braklo ok pół centa. Jak braknie wiecej to można wymienić sterowke, był wątek na forum o tym.
uslugifoto Napisano 8 Lutego 2016 Autor Napisano 8 Lutego 2016 Mam jakiś pomysł. Rozwiązaniem może być mostek i niewielkiej wysokości montażowej, np. to: http://www.bike-discount.de/en/buy/syntace-flatforce-stem-11321/wg_id-480 Tylko czy jest coś tańszego?
ArtGD Napisano 9 Lutego 2016 Napisano 9 Lutego 2016 Ja w podobnej sytuacji (sterówka wystawała 2,5 - 3 cm ponad stery) zastosowałem mostek z mocowaniem na jedną śrubę. Nic złego się nie działo i było sztywno. Mostek z mocowaniem na dwie śruby trochę trzeszczał.
uslugifoto Napisano 9 Lutego 2016 Autor Napisano 9 Lutego 2016 Ja w podobnej sytuacji (sterówka wystawała 2,5 - 3 cm ponad stery) zastosowałem mostek z mocowaniem na jedną śrubę. Nic złego się nie działo i było sztywno. Mostek z mocowaniem na dwie śruby trochę trzeszczał. Jaki model zastsowaleś?
ArtGD Napisano 9 Lutego 2016 Napisano 9 Lutego 2016 Kupiłem Truvativ Wavo. O ile się nie mylę to Wavo są tylko w wersji na kierownicę 25.4. Są jeszcze Truvativ Team i chyba te są w wersji 25.4/31.8. Te mostki można dostać po 30 - 40 PLN czyli taniocha. Edit: jeszcze do wyboru jest wersja XR
uslugifoto Napisano 19 Lutego 2016 Autor Napisano 19 Lutego 2016 Sprzedałem tą ramę i kupiłem nowocześniejszą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.