skimir Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Witam Mam klamki (hydrauliczne) deore XT (te ze srebrnymi pokrywkami) - BL T785, jest jedna regulacja "głębokości łapania" hamulca. Klamka jest długa - u mnie na trzy palce :-) Czy jest możliwość podmiany samej klameczki na krótką, na dwa palce? Przeglądając zdjęcia w internecie widzę, że w nowszych klamkach XT jest trochę inna konstrukcja i dołożona jakaś śruba regulacyjna - czyli te nie podejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorak Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Czy jest możliwość podmiany samej klameczki na krótką, na dwa palce? Tak można podmienić same klamki. Przeglądając zdjęcia w internecie widzę, że w nowszych klamkach XT jest trochę inna konstrukcja i dołożona jakaś śruba regulacyjna - czyli te nie podejdą. Podejdą bez problemu. Ty masz wersję "turystyczną" ale zaciski w obu hamulcach są te same więc nie będzie żadnego problemu z podmianką klamki. Śruba o której piszesz to "free stroke" czyli regulacja odległości klocków od tarcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 OK, nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś. Chodziło mi o możliwość podmienienia samej dźwigni - czyli, czy występuje krótka dźwignia do wersji jak nazwałeś turystycznej? To, że mogę nabyć całe klamki w wersji ze śrubą "free stroke" to wiem. Mam sporą łapę i wystarczyła by mi dźwignia tylko na dwa palce - byłoby więcej miejsca na dłoń na chwycie, chyba wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Lutego 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Shimano nie sprzedaje części do klamek/zacisków, tylko w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 OK. Dzięki za informację. Wygląda na to, że trzeba sprzedać swoje klamki turystyczne i nabyć te z krótką dźwignią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi