Wierzbek Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Witam Kupiłem sobie jak dla mnie drogi rower i musze teraz kupić do niego zamknięcie.proszę o propozycje zapięcia do 150 zł. Słyszałem ze ulocki są najlepsze, jeżeli w tej kwocie jest coś innego, lepszego to chętnie się o tym dowiem Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Poniżej tej kwoty widziałem ostatnio używanego Kryptonite Evolution na OLX. Ciężko będzie kupić coś lepszego poniżej 150 zł a swojego Evo używam już prawie 4 lata i ciągle działa tak samo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbek Napisano 7 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Mowisz o tym? http://olx.pl/oferta/u-lock-kryptonite-evolution-series-4-ls-CID767-IDdgO8z.html Czekam tez na inne opinie propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 W tej cenie jeśli chodzi o nowe to masz jedynie Kryptoloka (który o ile dobrze pamiętam jakiś test ma słabszy pałąk) ew Evolution Mini ale trzeba liczyć się z tym że są one dużo mniej uniwersalne i rower można przypiąć głównie do odpowiednich stojaków czy jakiś wąskich rurek/barierek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Lepsze zabezpieczenie od Kryptonite Evolution series 4 za 150 zł to trzy U-lock-i z Juli np.: https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/rowery-i-motocykle/bezpieczenstwo-rowerowe/zablokuj/zapiecie-u-lock-620039/ ale kto by chciał tyle wozić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbek Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Fotoforum Ty dowcipnisiu a co powiecie o takim? http://miastorowerow.pl/zamkniecia/28896-Zamkniecie-KRYPTONITE-Kryptolok-Series2-linka-Kryptoflex-10mm-120cm-z-uchwytem-720018001072.html Jak ten kiepski to będę musiał napisac po tego używanego za 130 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Tak jak pisałem - ma słabszy pałąk. Chyba ktoś na forum o tym pisał że nie jest hartowany tak jak w serii Evo i padł pod nożycami w teście. Możesz poszperać. U nas w Rzeszowie wiem że też zwinęli rower przypięty Kryptolokiem ale czym przecięli nie wiem. A Evolution polecają jako najtańszy u-lock który pada dopiero pod szlifierką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frantic_1 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Przepraszam za off top, ale dlaczego chcesz drogi rower zabezpieczać tanim zamknięciem? Dlaczego zabezpieczenie jest tanie, bo jest wykonane ze słabej jakości materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 A kto tu mówi o tanim zapięciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Z tym U-lockiem z Juli to nie jest żart w Szwecji są bardzo popularne wielu użytkowników ich nie wozi , a pozostawiają przypięte w miejscach stałego parkowania jako drugie zapięcie . Wklejam jedną z opinii o tym zabezpieczeniu sam kupiłem takie dwie sztuki za 60 zł w promocji , recenzja: ''W cenie do 100zł (120zł) najlepszy u-lock jaki jest na rynku. Pewnym krążkowy zamek. Brak funkcji zatrzaskiwania, trzeba ręcznie zamakać ulock przy pomocy klucza. Pałąk o przekroju kwadratowym (lepszy niż okrągły ze względu na mniejsze naprężenie przy przecinaniu) 20x20 mm liczone z gumowa osłoną. Przekrój samej stali 16x16mm. Stal nie najtwardsza (nie taka jak w u lock Kryptonite - cena 6 razy niższa) ale dzięki dużemu przekrojowi trudno jest włożyć w nożyce do metalu/prętów zbrojeniowych. Kocówki ulock są również kwadratowe i wchodzą w "kawdraotwy zamek" (nie tak jak w innych modelach okrągłe) dzieki temu po przecięciu pałąka nie ma możliwości przekręcenia - trzeba wykonać dwa cięcia żeby całkowicie odciąć pałąk od zamka. suport - uchwyt do ramy bardzo solidny. Nie możliwości, że ulock wypadnie na dziurach i wertepach. Żeby go ściągnąć trzeba otworzyć ulock kluczem Czasem za krótki w szczególności przy spinaniu dwóch rowerów. Przy zapięciu jednego roweru nie ma problemu (nawet o znak drogowy który ma dużą średnice rury) '' https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/rowery-i-motocykle/bezpieczenstwo-rowerowe/zablokuj/zapiecie-u-lock-620039/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbek Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Szczerze mówiąc to fajnie wygląda ten z juli hehe ale patrzyłem tez na takiego http://www.akcesoria-rower.pl/kryptonite-u-lock-evolution-series-4-ls-p-84.html to ten taki fajny czy mówicie o innym? Taki jest na olx dwu letni za 130 bez paragonu i nie wiem czy warto dać 50 zł więcej i mieć nowy. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Ja w zeszłym roku taki kupiłem. http://allegro.pl/u-lock-zefal-zapiecie-rowerowe-hartowana-stal-i5968002198.html Jak na mój gust bardzo pzryzwoity. A taki mogę od siebie zaproponować. Wygrana z maratonu jakiegoś. Za 140 mogę lunąć. http://www.bikeman.pl/zapiecie-trelock-b-3-108-230,3,17908,10249 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbek Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Dzięki lewocz ale chyba kupie ten kryptonite tylko nie wiem jak to wozić, ktoś ma jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Kryptonite daje w zestawie uchwyt na ramę. A że używany nie ma paragonu to bym się nie przejmował, tylko do gwarancji jest potrzebny (która i tak się skończyła) a widząc jak działa mój który nie ma lekkiego życia nie sądzę żeby była potrzebna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbek Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Takiego kryptonite wozi się w plecaku czy jak? Bo tak patrzyłem na tą najdłuższą wersję to kawał ciężkiego żelastwa ostatecznie poszukam używki tego kryptonite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Przecież już Ci pisałem że w zestawie jest uchwyt i spokojnie możesz nim przypiąć ulocka do ramy Albo plecak, co kto lubi. Pytałeś o tego używanego Evo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbek Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 No chyba bardziej plecak, bo nie widzę jazdy z takim kowadłem hehe [emoji2] tak wysłał mi kilka zdjęć i mówił ze wszystko działa także chyba się z nim dogadam, czasem na miasto zabiorę to do plecaka i juz dzięki, may the force will be with you[emoji14] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.