b4rtek Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Patrząc po pogodzie niedługo będę mógł zainicjować swój sezon rowerowy w tym roku. Jako że dostałem pedały SPD (M505) należałoby kupić też jakiś but. Jest to moja pierwsza styczność z tym systemem. Jeżdżę głównie w mieście lecz lubię też wyskoczyć na jakieś bezdroża czy do lasu. Szukam butów, w których będę mógł komfortowo jeździć ale również komfortowo chodzić po wypięciu się. Po dość intensywnym googlowaniu w oko wpadły mi tylko: https://www.decathlon.pl/buty-na-rower-mtb-mt34-id_8299758.html (plusem jest to, że są dostępne w Decathlonie niedaleko mnie oraz podoba mi się ich cywilny wygląd, minusem jest natomiast brak rzepu lub klamry u góry). http://www.sportset.pl/buty/885-bontrager-buty-ssr-mtb.html (te są moim ideałem ale cena nie dla mnie jak na pierwszy taki zakup) Także w skrócie: - do 250 zł (ewentualnie +50 zł) - wygodnie i do jazdy i do chodzenia - w miarę cywilny wygląd - chociaż jedna klamra lub rzep Rower typowe MTB: Kross A6 (2012) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Ja się zdecydowałem na 089. Są to powiedzmy podstawowe buty MTB, ale już nie kapcie. Bo to co wrzuciłeś, to raczej po prostu zwykły but z blokami a w SPD nie do końca o to chodzi. Połączenie ma być sztywne a nie elastyczne. A same buty bardzo fajne, normalnie można w nich połazić pod warunkiem, że nie będą to spacery! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Ja się zdecydowałem na 089. Są to powiedzmy podstawowe buty MTB, ale już nie kapcie. Bo to co wrzuciłeś, to raczej po prostu zwykły but z blokami a w SPD nie do końca o to chodzi. Połączenie ma być sztywne a nie elastyczne. A same buty bardzo fajne, normalnie można w nich połazić pod warunkiem, że nie będą to spacery! Też kupiłem zwiedziony taki wpisami jak twój. But ten to klasyczny bambosz, w którym można pójść na dyskotekę, a że blok schowany głęboko to nawet nikt się nie zorientuje. Wszystko można o nich napisać ale nie to, że są twarde i sztywne. Idealne do enduro/am gdzie z buta potrzebujesz dużo "podjeżdżać". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b4rtek Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Własnie sprawdziłem ich sztywność. Maja 5. Moje Shimano z 1 posta maja 4 wiec praktycznie sztywność taka sama.Może są jeszcze jakieś inne firmy niż Shimano z ciekawymi butami spd? Oczywiście cenowo pasujące do mojego budżetu (na allegro aktualnie bida). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Żeby podeszwa była sztywniejsza musiałbyś kupić buty "niecywilne" i wydać na to więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.