Skocz do zawartości

[rower] Merida Big Seven 500 2015 r

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Planuję zakup nowego roweru jak w temacie.

http://www.bikeatelier.pl/rowery/rowery-gorskie-27-5/rower-merida-big-seven-500-2015

Jest to mój kolejny rower. Poprzedni Genesis 29 cali - niestety ukradli.

Jak sądzicie? Czy jest to odpowiedni sprzęt w swojej klasie cenowej?

Bardzo proszę o pomoc.

Seweryn

@Kriss, za te same pieniądze można mieć szosę, skuter i dwa składaki  ;)

@sewe86, raczej bym się zapytał, czy jest to odpowiednia cena za sprzęt tej klasy :) ale prostej odpowiedzi nigdy nie dostaniesz. Dla jednego liczy się biżuteria na rowerze, dla innego rama, ktoś ma serwis pod nosem a inny sentyment do marki więc nie zawsze cena jest pierwszym wyborem. Skoro już precyzyjnie wskazałeś rower to znaczy, że coś Ci w nim pasuje więc poszperaj na Google, poczytaj opinie czy testy, porównaj cenę i bierz jeżeli to okazja.

Jeżeli ciągle masz wątpliwości to na tym forum znajduje się co najmniej kilka tematów typu "rower w przedziale cenowym" gdzie chłopaki do bólu prześwietlają sprzęty, na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedzi. Na początek polecam katalog Bikeworld, gdzie zapoznasz się z ofertą rowerów z podobnym jak Merida wyposażeniem i pułapie cenowym:

http://katalog.bikeworld.pl/2016/web/produkty/rowery/mtb_29er_hardtail

• Mod Team

@ errwin

Tylko jaką szosę i jaki skuter :icon_question:  Drewniany :icon_question::laugh:

Jak to się mówi : lejesz wodę.

W okolicach 3 k nie ma się co spodziewać sprzętowych fajerwerków, ale może Ty coś fajnego zaproponujesz, skoro z nudów tu trafiłeś ...

Tak, najlepiej sobie poprzeglądać katalogi :icon_lol: , tylko co dalej jak ktoś się słabo orientuje w temacie  :icon_question: 

Oczywiście forum :sorcerer:

Poza tym autor pytał o zeszłoroczny model, a Ty podsuwasz mu katalog 2016, bo chyba nie wiesz jakie są ceny w tym roku ...

Rower wybrałem i zostałem przy Meridzie. Jestem bardzo zadowolony. Co do propozycji @Kriss. Nie chcę testować na sobie nowości, albo mało znanych marek. Poźniej nigdy nie wiadomo czy nie zostanie się z ręką w nocniku...

@Kriss, za te same pieniądze można mieć szosę, skuter i dwa składaki  ;)

@sewe86, raczej bym się zapytał, czy jest to odpowiednia cena za sprzęt tej klasy :) ale prostej odpowiedzi nigdy nie dostaniesz. Dla jednego liczy się biżuteria na rowerze, dla innego rama, ktoś ma serwis pod nosem a inny sentyment do marki więc nie zawsze cena jest pierwszym wyborem. Skoro już precyzyjnie wskazałeś rower to znaczy, że coś Ci w nim pasuje więc poszperaj na Google, poczytaj opinie czy testy, porównaj cenę i bierz jeżeli to okazja.

Jeżeli ciągle masz wątpliwości to na tym forum znajduje się co najmniej kilka tematów typu "rower w przedziale cenowym" gdzie chłopaki do bólu prześwietlają sprzęty, na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedzi. Na początek polecam katalog Bikeworld, gdzie zapoznasz się z ofertą rowerów z podobnym jak Merida wyposażeniem i pułapie cenowym:

http://katalog.bikeworld.pl/2016/web/produkty/rowery/mtb_29er_hardtail

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...