soko13 Napisano 7 Lutego 2016 Napisano 7 Lutego 2016 Witam. Proszę o opinie na temat roweru. link: http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2016/gorskie/hardtail-27-5/thorx-10
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Lutego 2016 Mod Team Napisano 7 Lutego 2016 Rower ma nietypową geometrię i jest stosunkowo ciężki.
soko13 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 Czy jest wart tych pieniążków ? Co z jego geometrią - trzeba na coś szczególnie zwrócić uwagę ?
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Lutego 2016 Mod Team Napisano 7 Lutego 2016 Uważam, że nie jest wart. Zwróć uwagę na mocno odchyloną do tyłu podsiodłówkę - według mnie za mocno i to jest chyba największy minus jeśli chodzi o geometrię. Podobna sytuacja jest w przypadku : http://allegro.pl/rower-29-megamo-natural-05-xt-taper-fox-wyprzedaz-i5946270080.html - tu jest chyba nawet gorzej. Jaki masz budżet ?
soko13 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 około 3800 zł. czy " mocno odchylona do tyłu podsiodłówka " - jaki to ma wpływa na jazdę ?
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Lutego 2016 Mod Team Napisano 7 Lutego 2016 Będziesz siedział prawie nad tylną osią i pedałowanie będzie bardziej siłowe. Poza tym może być trudniej na stromych podjazdach w terenie.
soko13 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 dziękuje za odp. siłowe pedałowanie mi nie przeszkadza. nie ścigam się w zawodach. rozumie, że na stromych podjazdach trzeba by na tym modelu bardziej położyć się na kierownicy ? Co w cenie do 4000 zł mógłbyś polecić ( może być na priv ) - jazda w terenie, lasy, błoto, góry, rzadko szosa
Roxorloops Napisano 8 Lutego 2016 Napisano 8 Lutego 2016 Thorx 10 jest chyba najcięższym rowerem w swojej klasie, nie wiem jak w tegorocznym modelu ale w wcześniejszych lecieli w kulki i do taperowanej główki ramy wkładali widelce 1 1/8. Napęd jest fajny, szkoda że to nie pełne xt.
Kolski Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Ja również jestem zainteresowany tym rowerem. Z tego co się dowiedziałem waga modelu 2016r z ramą M wynosi 13,5kg. Co sądzicie o geometrii tej ramy. Mam 173,5cm wzrostu i chyba nie zdecyduję się na 29er'a. Dlatego szukam jakiegoś 27 w tej cenie. Co sądzicie o tym rowerze? Co do opinii "mocno odchylona do tyłu podsiodłówka" - porównałem go z Kross faktycznie rura ma większy kąt ale wszystkie odległości geometrii względem np. suportu i mostka zostają zachowane. Mam foto porównawcze jednak nie mogę dodać jako nowy User. Pzdr. G.
Roxorloops Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Z roku na rok poprawiają ten model, podsiodłówka jest odchylona ale jak dobierzesz swój rozmiar ramy to nie ma znaczenia bo ustawisz sobie idealną pozycje. Jak będziesz w sklepie to przysiądź się do S'ki i M'ki
Rulez Napisano 17 Marca 2016 Napisano 17 Marca 2016 Nie poprawiają tylko raczej się z niego powoli wycofują, to chory projekt i nic tego nie zmieni.W tym roku nawet wstydzą się jego geometrii, choć inne modele mają podaną ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.