amortyzol Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Sprawdź czy przypadkiem problemem nie jest wentyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrzer Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Fox jakiś czas wrócił z reklamacji. Serwisant nie widział jakiejś konkretnej przyczyny spadków cisnienia, wentyl był OKi, uszczelki też. Złożył na nowo, przy okazji wymienił główną uszczelkę komory powietrza. Jak na razie jest OKi. Ciśnienie trzyma. Dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droplet Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Temat trochę stary ale może wrócić w zimie. Doświadczyłem schodzenia powietrza zarówno na dwóch widelcach Fox float jak i na jednym damperze fox-a. Nie było to częste ale zawsze miało miejsce w zimie przy dużej zmianie temperatury, nie pamiętam w którą stronę. Rowery stoją w zewnętrznym nieogrzewanym garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 To nie jest spadek ciśnienia tylko po prostu reakcja powietrza na zmiany temperatury. Normalną sprawą jest, że jak temperatura spada to gaz się rozpręża, więc damper/amor trzeba dopompować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droplet Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Niestety nie bo spadek ciśnienia jest ok 50%. Tak z grubsza policzyłem że przy spadku temperatury powietrza o 20C to ciśnienie powinno mi spaść o 0,75bar. Mi spadło o 3 - 4bar. W innych amortyzatorach, które stoją w tym samych warunkach niema takiego efektu. Podejrzewam, że to związane z tym jak jest zrobiony przegląd. Nie jest to aż tak uciążliwe bym odsyłał z powrotem do autoryzowanego serwisu na dwa tygodnie, tym bardziej, że raz to zrobiłem i serwisant tak jak u kolegi niczego złego nie widział choć pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Jak kupił rower z widelcem i nie ma zapisu w karcie GW roweru czy instrukcji obsługi o konicznym serwisie w ciągu 1-szego roku to nie straci GW na widelec nie robiąc tego przeglądu. Co nie zmienia faktu że lepiej zrobić, bo pewnie jest tam sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Aaa no to niestety, bez serwisu ciężko coś powiedzieć, ale to może być jakaś pierdoła - spróbuj dokręcić wkład wentyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magura2004 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Jak jesteś z Wrocławia to zajrzyj tu https://www.facebook.com/bikeserwis/?fref=ts Serwis ,który polecałem ma nową stronę https://www.facebook.com/[reklama-bez-zgody]/ Poprzedni jest nieaktualny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi