simug Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 witam, czy jest możliwość usunięcia manetki blokady skoku amortyzatora ? podsyłam zdjęcie jak to wygląda w moim foxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Chcesz usunąć manetkę, czy zdemontować do serwisu? Jeśli tylko rozebrać go to szukasz instrukcji na stronie Foxa, a jak usunąć wogole to mam pytanie: Po jakiego grzyba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Usunięcie manetki to wcale nie taki dziwny pomysł. Sam się nad tym zastanawiałem. Używam jej może z raz na miesiąc a dodatkowy przewód "zaśmieca" kokpit trochę... No i zawsze można zdobyć kilka punktów szacunku w "Manii lekkości" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 25 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Ech, a ja bym przygarnął kilka gramów, by nie szukać dzwigni blokady na goleni w moim Foxie. Jeśli autor chce ją wywalić to uciąć przewód i po sprawie :-) lub zamienić się z kimś na zwykłe pokrętło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Nie ma się co dziwić chęci usunięcia jak nieużywana. To jest bajer przydatny w kilku określonych sytuacjach i tyle. Jeśli jeździsz w terenie i nie jesteś mega-ścigantem co urywa ułamki sekund przy podjazdach na sztywno, to praktycznie nie ma powodów do blokowania widelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 nie no akurat na płaskim to bardzo wygodne- ale lepiej wtedy użyć blokady na goleni według mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Zasadnicze pytanie - jeśli jeździsz po płaskim to po co ci amortyzowany wideł? A jeśli to tylko dojazdy na miejscowkę czy inny okazjonalny wyskok, to czy będziesz płakał z braku manetki? Jak to jest, że z jednej strony cała masa ludzi koniecznie chce rower MTB bo „drogi dziurawe i rence bolom”, potem kupuje coś co i tak nie działa „bo po co wydawać pisiont więcej jak wyczynowo nie jeżdżem”, a na koniec chce to i tak blokować „bo na płaskim łatwiej” I tym sposobem dochodzą do tego co powinni tak naprawdę kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 mtb wygląda fajniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.