vpablov Napisano 6 Lutego 2016 Napisano 6 Lutego 2016 Chciałbym wymienić suport w Treku Superfly, łożyska mocowane bezpośrednio w ramie. Suport zaczął się ciężej kręcić, chciałbym uniknąć obrócenia się łożyska. Z tego co szukałem, same łożyska będzie ciężko kupić? Zamontowane łożyska Enduro, czytam, że są kiepskiej jakości, czy jest jakaś inna możliwość? Czekam na propozycję.
vpablov Napisano 11 Lutego 2016 Autor Napisano 11 Lutego 2016 ten nie podejdzie, u mnie łożyska są bezpośrednio w ramie.
tobo Napisano 11 Lutego 2016 Napisano 11 Lutego 2016 Suporty z których można wyjąć łożyska oferuje np BBB, produkt FSA, lub bezpośrednio FSA. Są to suporty typu press fit. Możesz też kupić wysoki model Enduro, oni mają w ofercie kilka, wtedy problemu nie powinno być.
vpablov Napisano 11 Lutego 2016 Autor Napisano 11 Lutego 2016 Rozumiem, że kupuje suport pressfit i przekładam same łożyska? te łożyska od pressfita nie różnią się wymiarami? Podrzuć jakiegoś linka, które by pasowały, bo mam już złożony. W starym wymieniłem smar i kręcą się lepiej, ale trzeba myśleć nad wymianą.
OdiLV4 Napisano 11 Lutego 2016 Napisano 11 Lutego 2016 Kolego tobo a Ty przypadkiem kiedys nie pisales ze lozyska enduro sa kiepskie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.