Dotychczas jeżdziłem na starym (4 lata u mnie, kupiony używany) Bullsie na fullu. Teraz zdecydowałem się zrezygnować z tylnego amortyzatora.
Przez cieplejsze pół roku jeżdżę praktycznie codziennie. Głównie po drogach leśnych, czasem asfaltowych, czasem w cieższym terenie. Dlatego zdecydowałem się na MTB, a nie crossa. Budżet jakim dysponuje to ok 1300zł.
Po przejżeniu ofert sklepowych wpadły mi w oko 2 modele (chyba najtańsze na kasetach):
Pytanie
Gość oO
Witam.
Postanowiłem na wiosnę zakupić nowy rower.
Dotychczas jeżdziłem na starym (4 lata u mnie, kupiony używany) Bullsie na fullu. Teraz zdecydowałem się zrezygnować z tylnego amortyzatora.
Przez cieplejsze pół roku jeżdżę praktycznie codziennie. Głównie po drogach leśnych, czasem asfaltowych, czasem w cieższym terenie. Dlatego zdecydowałem się na MTB, a nie crossa. Budżet jakim dysponuje to ok 1300zł.
Po przejżeniu ofert sklepowych wpadły mi w oko 2 modele (chyba najtańsze na kasetach):
I oczywiste pytanie... Który wybrać?
Za Rometem przemawia do mnie fajny design i rozmiar kół, który mógłby być ciekawy.
Za to nie przepadam za tarczówkami.
Unibike jest tańszy, ale na 26"... Tylko, że nie wiem czy to gorzej...
I pozostaje kwestia rozmiaru ramy. Mam 176cm wzrostu, a do wyboru są 17" i 19".
Dajcie znać co o tym myslicie.
Licze na pomoc
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.