jakuborle Napisano 5 Lutego 2016 Napisano 5 Lutego 2016 Witam. Mam problem z hamulcami w moim świeżo kupionym rowerze Romet Rambler 2.0 2015r. Mój problem polega na tym, iż od czasu do czasu, raz rzadziej , raz częściej przednia tarcza hamulcowa wydaje dziwny, piskliwy odgłos. Zauważyłem iż głos jest wydawany tak jakby w momencie kiedy tarcz znajduje się właśnie momencie kiedy ją coś '' uwiera ''. Dodatkowo dodam, że podczas hamowania tarcz nie piszczała, do czasu kiedy spróbowałem ją '' zwilżyć '' śliną. Tarcz nadal piszczała dodatkowo również przy hamowaniu. Hamulce: Na stronie jest podany tylko rozmiar tarcz: 160 mm. Ogólnie przejechałem rowerem dopiero w granicach 40 km. Osobiście szukając przyczyn wpadłem na :- Możliwe że, któraś z śrub nie jest dokręcona, tzn po zakupie przykręciłem tylko koło do widelca. - Poczekam jeszcze kilka km, być może tarcze się dotrą. - Poluzuje ścisk hamulca. - Koło podczas '' ustawiania '' zostało minimalnie krzywo dokręcane. Dodatkowo dodam iż od czasu zakupu, wszystkie przerzutki, hamulce, itp pozostawiłem do tej pory bez zmian. Z góry dziękuje za pomoc.
Mod Team durnykot Napisano 5 Lutego 2016 Mod Team Napisano 5 Lutego 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.