nikodem1918 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Siema szukam dobrych butów SPD MTB do 350zł i moje pytanie jak bardzo zwracać uwagę na wagę gdyż znalazłem buty za 300zł i ważą one 987g wzmacniane i w ogóle oraz buty z tej samej firmy ciut tańsze nie wzmacniane ważące 690g natomiast carbonowe kosztują już koło 500zł i czy opłaca się dopłacić i kupić carbon czy może nie zwracać uwagi na wagę i kupić mocne buty. Startuję w zawodach MTB i potrzebuję dobrych butów. Chyba, że ma ktoś jakieś do polecenia dobre w dobrej cenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Starujesz w zawodach czy zamierzasz startować? Wstaw linki do tych butów, które znalazłeś, nikt tu z fusów nie będzie wróżył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem1918 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Od roku startuję w XC i szosie (jestem zawodnikiem UKS SOKÓŁ KĘTY) http://katalog.bikeworld.pl/2015/web/produkt/odziez/buty/force/37299/mtb_hard/2 lub http://katalog.bikeworld.pl/2015/web/produkt/odziez/buty/force/37300/mtb_fast Chyba, że ktoś poleca jakieś inne te znalazłem praktycznie najtaniej z klamrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 northwave sparta sbs -podeszwa wzmocniona karbonem, lekkie przewiewne, z klamrą, kolcami. sh*tmano rozeszły się po roku na szwach, (bez prawa do gwarancji-buty używane niezgodnie z przeznaczeniem). Northwave 2 lata latają i nic im nie jest. Katowane w górach, zimą, wodą. Wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Jeśli chodzi o klamrę to popularne są buty Shimano M089 do kupienia za ok 300 zł. Ja mam poprzedni model M088 i nie są złe, jednak do zawodów raczej bym ich nie polecał. Sam szukam czegoś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Podaj rozmiar, mam sporo butów w dobrych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem1918 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 43-44 (~27,5cm) A jak bardzo zwracać uwagę na tą wagę w butach ? Lepiej lżejsze a mniej wytrzymałe czy odwrotnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 A jak bardzo zwracać uwagę na tą wagę w butach ? Lepiej lżejsze a mniej wytrzymałe czy odwrotnie ? Najlepiej lekkie i wytrzymałe, ale za 300 zł to będzie ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Patrz na wygodę w pierwszej kolejności. Co Ci po lekkich i sztywnych butach jak nie będą wygodne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem1918 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 To co myślicie o tych ? Nie są za ciężkie i nie za drogie. http://katalog.bikeworld.pl/2015/web/produkt/odziez/buty/force/37300/mtb_fast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Poczekaj do jutra, sprawdzę co mam rano. A znajdę Ci w tej cenie coś z Northware, Bontragera lub DMT z półki wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem1918 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Spokojnie i tak dzisiaj ani jutro nie kupię mam czas do końca lutego zanim się sezon rozpocznie teraz trenuję na zastępczych Było by fajnie gdybyś miał coś ciekawego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blakeburn Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Nie wiem czy sprawdzą się w zawodach, ale pewnie tak - Northwave Hammer SRS. Jeżdżę w nich stricte rekreacyjnie bo to moje pierwsze buty SPD. Cena, jakość i waga na plus (dopiero zrobiłem w nich 250 km). Klamra bardzo precyzyjna i znakomicie usztywnia, wydaje mi się że Shimano niema takiego odpowiednika w podobnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Sorry, nie napiszę teraz że te buty są złe albo dobre. Nie je oceniam. Ale po 250km to Ty co najwyżej możesz wiedzieć czy Ci się kolor w nich podoba a nie to czy są dobre i się sprawdzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem1918 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Wiem wiem but musi być dopasowany i noga musi wygodnie siedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.