uslugifoto Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witam, mam zamiar kupić tego Krossa, ale od razu chcę się pozbyć kół i amortyzatora. Ile są warte koła i amortyzator w tym rowerze? Koła bez opon, tarcz i kasety. Czyli tak jak się kupuje koła O ile cenę amortyzatora jeszcze znajdę, o tyle nie mam koncepcji co do kół. http://www.kross.pl/pl/2015/mtb-xc-29/level-b9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witaj Obręcz 100zł, piasta około 80zł i 50zł, szprychy koło 20zł najedno koło. Około 200zł, a sprzedasz może za 100 zł .... Jakbyś szukał oferty tego B9, to tu masz z bonem rabatowym- Kross Level B9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 A amortyzator? Realnie dostanę za niego z 1000 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Nie ma opcji. Za 800 są do dostania z rachunkiem i gwarancją nowe. Może jakby trochę powisiał, to byś dostał 700, a jak go chcesz szybko sprzedać, to pewnie 550, czyli podobna sytuacja jak opisał przedmówca w sprawie kół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Reasumując kupowanie tego roweru dla ramy mija się z celem. Niby mogę go mieć (2015), za 4200 zł brutto, ale to i tak chyba bez sensu. Szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Marketingowcy nie są głupi... Rower na węglowej ramie za 4200 to nie przypadek, podobnie jak to, że do tej węglowej ramy wkłada się korbę deore. Nie, żebym miał coś przeciwko takiej korbie, ale w karbonowym ścigaczu razi. No i masz odpowiedź skąd cena roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Rower na węglowej ramie za 4200 to nie przypadek Ten rower wg Krossa wyceny kosztuje 5999 zł, pomijając katalog, nawet niech kosztuje 4800 zł, to ja go mogę mieć za 4200 zł. Myślałem że to dobra cena, ale skoro co droższe szpeje i tak są tanie to ta rama drogawo wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Wiesz, chodzą plotki, że ktoś kiedyś widział kogoś, kto kupił rower za cenę katalogową Tak samo, jak części po cenach katalogowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Nie wiem co za rozmiar szukasz ale z 2014 da się odrobinę lepiej wyposażonego B9 wyrwać za 4k zł . Kupowanie roweru po to żeby zaraz po kupnie wymieniać połowę jego istotnych części to jakaś abstrakcja ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Nie wiem co za rozmiar szukasz ale z 2014 da się odrobinę lepiej wyposażonego B9 wyrwać za 4k zł . Kupowanie roweru po to żeby zaraz po kupnie wymieniać połowę jego istotnych części to jakaś abstrakcja ... Pozdro Sęk w tym że to inna rama. Tak się składa że mam tą ramę nową (B9 2104), kupiłem bo były tanie, ale zastanawiam się teraz (jeszcze przed złożeniem roweru), czy XL (53 podsiodłówka i 64 rura), nie będzie za duża 187/92? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Czemu zaczynasz od kłamstwa, zamiast wprost zadać pytanie? Rama trochę za duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Czemu zaczynasz od kłamstwa, zamiast wprost zadać pytanie? Gdzie skłamałem? O co ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Najpierw piszesz, ze zamierasz kupic. Potem, ze masz juz. Albo jedno, albo drugie. Po co te podchody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Najpierw piszesz, ze zamierasz kupic. Potem, ze masz juz. Albo jedno, albo drugie. Po co te podchody? Mam ramę Kross Level B9 2014, XL (53/64), chcę ją sprzedać bo mam obawy że będzie za duża. Potem chcę kupić całego Krossa Level B9 2015 L (48/62), sprzedać wszystko poza właśnie ramą. Widzisz tu gdzieś jakieś kłamstwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Ach, to zle zrozumialem. Nie mozna bylo od razu tak postawic sprawy? A swoja droga, to jestes na granicy rozmiarow i L'15 moze byc troche za mala. Zwlaszcza podsiodlowki moze braknac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Nie lepiej kupić alu rame Giant XTC i złożyć porządnego HT na niej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Nie lepiej kupić alu rame Giant XTC i złożyć porządnego HT na niej? Nie trafiłem na żadną ofertę z tą ramą. Możesz podać link? Aaa..., teraz doczytałem. Ramy aluminiowe mam trzy. Nie chcę kolejnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Na allegro masz kilka ram Cube Reaction za 2400-2500zł, nie wiem jaki masz budżet, ale nie zdziwiłbym się jakby dostał bez problemu z 10% albo i więcej rabatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslugifoto Napisano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Kupiłem Cube Elite, na allegro po 3900 a ja zaplacilem 2400 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.